Siyasi İstikametin Kaynağı

Gazetemiz Hakimiyet'in de sıklıkla gündeme getirdiği gibi Haziran 2023'te yapılması planlanan seçimlerin, 30 Nisan ya da 14 Mayıs tarihlerinde yapılabileceği iddiası Erdoğan'a soruldu.

Siyasi İstikametin Kaynağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhabirlerin "Seçim tarihi öne çekilecek mi? Bu konuda herhangi bir çalışmanız var mı?" sorusuna; "Ben bir tarih açıklamadım. Kamuoyunda ne görüşülür, ne konuşulursa hepsi bizim gündemimize girer. Çünkü biz istikametimizi kamuoyunda konuşulanlardan alıyoruz."  Cevabını verdi.

Bu açıklamada seçim tarihinden daha önemli bir beyan ve hatta altı kalın çizgilerle çizilmesi gereken bir itiraf var.

Erdoğan’ın seçim tarihi polemiğinden daha önemli olan cümlesi şu: “Biz, istikametimizi kamuoyunda konuşulanlardan alıyoruz.”

Bu cümle seçimin kaderini değiştirecek kadar önemli ve değerli.

Erdoğan’ın bu tespitini en çok Genel Merkez yetkilileri hatta kendilerini vazgeçilmez ve muadili bulunamaz zanneden bazı siyaset bezirganları duymalı.

Bu sesi, her seçim döneminde şu ya da bu şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın mesai arkadaşlarına ve özel lobilere ulaşıp kamuoyunda karşılığı olmayan isimleri milletvekili yapan liste dukaları duymalı.

Bu sesi, önce benim milletvekilliğim ve çıkarlarım deyip halkın tepkisini bile bile listelere girme ve milletvekili olma hırsı ve amacı uğruna partisine ve liderine zarar vermekten  çekinmeyen muhteriz siyasiler duymalı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlere 5 kala “biz istikametimizi kamuoyunda konuşulanlardan alıyoruz." cümlesini kuruyorsa bunun birinci, ikinci ve üçüncü derecedeki tüm muhatapları Ak Parti’de siyaset yapan, senaryo yazan ve oyun kuran isimlerdir.

“Biz, istikametimizi kamuoyunda konuşulanlardan alıyoruz." cümlesinin mefhum-u muhalifi şudur: “Biz, istikametimizi kamuoyunda konuşulanlardan, onların beklenti ve taleplerinden  değil, genel merkezin asla yanılmaz, kat’a tartışılmaz kararlarından alıyoruz." 

Ak Parti, iki yargıdan biriyle yol yürüyeceğine göre birini seçmeli ki Erdoğan seçti ve gerekli yerlere talimatını verdi.

Ak Parti, 2023 seçimlerinde Erdoğan’ın bu tespitinin gölgesinde gidecek. Ya Erdoğan’ın dediği olacak ve kamuoyunun beklentileri karşılık bulacak ya da siyaset bezirgânlarının halka rağmen oluşturduğu liste ile birlikte siyasi arenada kaybolacak.