SİYASETE ARA VERİP KİTAP ÇIKARMAKTAN DOLAYI MUTLUYUM

Nisa Yılmaz/ Ak Parti Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Ömer Serdar, 'Mektebin Bacaları' adlı kitabı için kitap fuarında düzenlenen imza gününde okuyucularla buluştu.

SİYASETE ARA VERİP KİTAP ÇIKARMAKTAN DOLAYI MUTLUYUM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Serdar’ı imza gününde il yöneticileri, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve mahalli sanatçılar da bugünde yalnız bırakmadı. Serdar’ın birkaç yıl önce tümör tedavisi için destek olduğu ortaokul öğrencisi Esra Nur Özcan da imza gününde kitabını imzalatanlar arasındaydı. Esra, Ömer Serdar’ı çok sevdiğini ve özellikle kitabını imzalatmak için imza gününe katıldığını söyledi. Serdar ise Esra’nın katılımından memnuniyetini dile getirerek, okul hayatında başarılar diledi.

Serdar, düzenlenen 3. Kitap fuarında imza gününe gösterilen yoğun ilgiden oldukça memnun olduğunu dile getirerek, açıklamalarda bulundu.

KİTAP FUARINA İLGİ OLDUKÇA GÜZEL

Ülkede okuma oranının düşük olduğunu ve düzenlenen fuarların bu anlamda önem taşıdığını dile getiren Serdar; “Elazığ’da belediyenin organize etmiş olduğu fuar, gerçekten yoğun bir ilgi gördü. Bunun okumaya dönüşmesi, Elazığ için çok umut verici. Özellikle Türkiye’de okuma oranları dikkate alındığında ve Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında oldukça düşük. İnternet karmaşası içerisinde yaşadığımız dünyada okumanın çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Sağlıklı bir yaşam, bilgiye ulaşmanın yolu biraz da okumadan geçiyor. Genç jenerasyonun kitap fuarına olan ilgisi Elazığ için sevindirici. Umarım bu alaka daha katlanır ve devam eder. Çünkü Elazığ, kültürel kodları itibariyle müktesebatı olan bir şehir. Bu şehirde okuma oranının yüksek olması lazım” şeklinde konuştu.

YILLAR ÖNCE DERGİLERDE YAYINLANAN ÖYKÜLERİ KİTAPTA BİR ARAYA GETİRDİM

Serdar, “Mektebin Bacaları”  adlı kitapta dergilerde yayınlanmış öykülerden oluştuğunu söyleyerek şöyle devam etti: “Benim jenerasyonum oldukça iyi hatırlar, eskiden Teksas Tommiks kitapları vardı. Eski Vilayet binasının  orada kitapları kiralar ve okurduk. O şekilde başlayan, Türk ve batı klasikleri ile devam eden bir okuma alışkanlığı vardı. Toplam 5 kişiydik. Necati Polat, Selim Erdoğan, Sıtkı Caney, Hıdır Toraman ve ben olmak üzere şiir yazardık. Türkiye’de çıkan önemli dergilere aboneydik. Bunlara ulaşıyorduk ve aylık düzenli olarak takip ediyorduk. Ama gün geldi biz bu dergilerde yazar olduk. Çok sevindirici bir şeydi. Bahsettiğim arkadaşlar benden çok önce kitaplaştırdı. Benimse ilk kitabımdı. Dergilerde yayınlanmış öykülerdi.”

 

GELECEK TEPKİLERİ MERAK EDİYORUM

Serdar ayrıca kitaplarına gelecek tepkileri oldukça merak ettiğini söyleyerek; “Selim ve Necati’nin teşvikiyle daha önce dergilerde yayınlanmış 8 hikayeyi kitaplaştırdım. Bugün de imza günündeyim, umarım okunur. Bahsettiğim dönemlerde yapmaya çalıştığımız şey, okuyarak kendimizi geliştirmek. Farklı bir hikaye formatındadır. Batının bilinç akımı dediği bir formatta. Durağan bir; giriş, gelişme ve sonuçtan oluşan hikayeler değil. İnsan zihnini düşündüğümüzde, insan zihni de durağan bir şey değil. Farklı ortamları bu kompleks içerisinde bir öykülendirme yaptım. Umarım başarılı olmuşumdur. Ben de gelecek tepkileri merak ediyorum. Siyasetten ara verip böyle bir kitap çıkardığım için kendimi mutlu hissediyorum. Bunlar çok değerli ve hayata farklı bir pencere açmak olduğunu düşünüyorum” dedi.