TÜRSAB Başkanı Gülnar'dan Elazığlı Yetkililere Çağrı

TÜRSAB Başkanı Cuma Gülnar Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak'ı ziyaret etti.

TÜRSAB Başkanı Gülnar'dan Elazığlı Yetkililere Çağrı

Ziyaret kapsamında birtakım açıklamalarda bulunan Başkan Gülnar, Elazığ’a gelecek olan Turistik Tren Seferinin Sonbahara ertelenmesi gerektiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

TÜRSAB Başkanı Gülnar'dan Elazığlı Yetkililere Çağrı

“ELAZIĞLI BÜTÜN SİYASİLERE YENİDEN SESLENİYORUM: LÜTFEN TRENİ SONBAHARA ALIN”

Geçtiğimiz günlerde Elazığ’a gelen turistler şehirde gündem oldu. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yeterli hazırlıkların yapılmaması nedeniyle turların sonbahara ertelenmesi gerektiğini belirten Başkan Gülnar,

“Biz Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Harput Bölge Temsil Kurulu olarak Turistik Tatvan Treninin seferlerinin sonbahara alınmasını istiyoruz. Çünkü herkes biliyor ki bu trenlerle alakalı büyük bir karmaşa yaşandı. TCDD 2 tane treni aynı tarihe aldığı için talep konusunda büyük bir zorluk yaşandı, haliyle istenilen ve beklenilen performansı alamadık. Bu sebeple trenler ertelendi. Elazığlı siyasilere açık çağrıda bulunuyorum: lütfen bu treni sonbahara alın. Eğer alırsanız hem ticari olarak şehre bir girdisi ve katkısı olur hem de sürdürülebilir bir hale gelir. Çünkü trenin sonbahara alınması bize bir zaman kazandırmış olacak, bu süreçte bizler trenle alakalı reklamı, şehirle alakalı PR’ı, Bitlis ile olan çalışmamızı Bitlis İl Müdürlüğünün katkılarıyla, Bitlis Turizm otoritesiyle görüşüp çalışmalarımızı hızlandırabiliriz. Nihayetinde, doğru tanıtım ve doğru pazarlama yaparak hedef kitlemize ulaşmış ve trenimizi sürdürülebilir bir hale getirmiş oluruz. Bildiğiniz üzere mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar bizlerin baharı yaşamasına bile müsaade etmedi. Bu sebeple eğer Mayıs ayında yapılması planlanan turlar yapılırsa şehrimize gelen insanlar mutsuz bir şekilde dönecektir ve bu durum Elazığ’ın yararına olmayacaktır. Bu sebeple altını çizerek tekrar söylemek istiyorum, biz bu trenin sonbahara alınması ve işimizi doğru bir şekilde yapabilmek için vakit kazanmamız gerekiyor. Elazığlı bütün siyasilere yeniden sesleniyorum: Lütfen treni sonbahara alın, biz güzel bir çalışma yapalım, sürdürülebilir bir iş olsun.” Şeklinde konuştu.