Siyaset Virüsü 

Seçimlere yaklaştığımız bu günlerde siyasi hareketliliği herkes gibi bizler de görüyor ve yaşıyoruz. Aday adaylarının saha çalışması yanında parti teşkilatlarının faaliyetlerini takip ediyoruz. 

Siyaset Virüsü 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ancak tüm bu kurumsal siyasi çalışmalar yanında özel görüşmeler, özel kulisler yapıldığına da şahitlik ediyoruz. Aslında şahitlik ettiğimiz konu sırf bu değil. 

Geçmişte değişik partilerde siyaset yapan, hatta önemli görevlerde bulunan bazı isimlerin ya eski partilerine küsmeleri ya da farklı bir partiden siyaset düşünen bir dostuna destek amaçlı perde arkasından da olsa siyasi çalışmalara  destek verdiğini görüyoruz.

Öyle isimleri öylesine zıt partilerde siyasete soyunan isimlerle bir ekip çalışması içinde görüyoruz ki ilk etapta şaşıp kalıyoruz.

Aslında bu durum çok da yadırganacak bir durum değil. Adam zaten bir vesile ile kopmuş kendi partisinden. Farklı bir partiden de arkadaşı, akrabası ya da bir dostu adaylık düşününce kayıtsız ve ilgisi kalamamış,  çok öne ve vitrine çıkmadan parti için değilse bile arkadaşı için kendini siyasi çalışmaların içinde bulmuş.

Bu durum aslında ilk etapta dost ve arkadaş dayanışması ve vefası gibi gözükse de geçmişte buzlaşmış ve çıkması ancak ölümle mümkün olan siyaset virüsünün dışavurumu olsa gerek. Can çıkmadan çıkmıyor işte bu meret.