Babacan'ca Özgüven

Genel seçimlere az bir zaman kala altılı masanın küçük ortaklarından gelen açıklamaların ardı arkası kesilmiyor.

Babacan'ca Özgüven
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, masadaki adayın kendi sözlerini dinlememesi durumunda  "Kriz çıkar. Meclis desteğimizi çekeriz, ülke seçime gider." sözleri kamuoyunun gündemine oturmuştu.

Muhalefet cephesinin de tepkisini çeken Davutoğlu'nun ardından şimdi de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan konuştu.

Babacan, önceliklerinin altılı masadan bir genel bde aşkanın aday çıkarılması olduğunu söyledikten sonra, "Altılı masa benim ismim üzerinde mutabık kalırsa tabii ki hem rahat seçilirim hem en iyi şekilde yönetirim" cümlelerini kurması CHP ve iyi Parti cenahlarında tepki ile karşılanırken, halk tarafından da özgüven patlaması olarak yorumlandı.

Kılıçdaroğlu artık kendisini cumhurbaşkanı adayı görüp balkon konuşmasını yazmaya başlarken, İyi Parti,  Saadet, Demokrat Parti, Gelecek Partisi de buna tam destek verirken Babacan’ın böylesi bir çıkışı pişen aşa su katmaktan öte tüm masa planlarını yırtıp atan bir açıklama olmuş durumda.

Babacan’ın zihninin arka planında Cumhurbaşkanı olmak yatarken kendisini bir bakanlığa indirgeyen bir sisteme tahammülü yok gibi gözüküyor.