Şener'in Tutarsızlığı

Merhum Başbakan Erbakan tarafından Maliye Bakanı yapılan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise başbakan yardımcısı yapılan ancak Ak Parti ve Erdoğan'ı yarı yolda bırakarak  CHP'ye geçip bu partiden iki dönem milletvekili olan, son seçimlerde aday gösterilmeyince 14 Mayıs'tan hemen sonra Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP aleyhine açıklamalarda bulunarak büyük tepki çeken Abdüllatif Şener, yine bir çıkışı ile gündemde.

Şener'in Tutarsızlığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şener, Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini, ilk turda Sinan Oğan'a oy verdiğini söyledi.

İkinci turda ise geçersiz oy kullandığını belirten Şener şöyle konuştu: “Birinci turda Sinan Oğan'a oy verdim. İkinci turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim. Meclis seçimlerinde kimseye oy vermedim. Şöyle bir detay da var. CHP'ye yönelik genel bir eleştirim yok. Ama siz oyunuzu kullanırken genel manzaraya bakarsınız ve oyunuzu kullanırsınız. Ben de böyle değerlendirdim.”

Bu açıklamanın ardından Şener’in oyunu kullandığı Ankara-Ümitköy’deki 4090 nolu sandıktan gelen tutanaklar incelenmiş.  İncelemede bu sandıktan geçersiz oy çıkmadığı görülürken bu durumda Kılıçdaroğlu'na oy vermeyen Abdüllatif Şener'in Erdoğan'a oy verdiği gibi bir durum ortaya çıkmış.

Abdüllatif Şener’i uzun süreden beri takip eden bir gazeteci olarak bizim de yorumumuz şu:

Şener, asla Erdoğan’a oy vermez. Kılıçdaroğlu’nun kazanmasını istemeyen bir Abdüllatif Şener, Erdoğan’ın kazanmasını asla istemez. Evet, Şener oy kulandı. Büyük bir ihtimalle de Kılıçdaroğlu’na verdi ama bugünkü sistemde bunu söylemekten çekindi. Pratik zekâsı ile “geçersiz oy kullandım” dedi.

Umarız birkaç gün içinde Şener, gerçekten kime oy kullandığını da açıklar da tartışma biter.