Seçim ve Başörtüsü

Kılıçdaroğlu'nun 'Başörtüsünü yasal düzenlemeyle güvenceye alalım' çıkışının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'anayasaya koyalım' restinin yansımaları devam ediyor.

Seçim ve Başörtüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü düzenlemesiyle ilgili "Hadi, sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim" çağrısında bulunmasının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan "Var mı sende o cesaret?" yanıtını vermişti. 

Konuya ilişkin canlı yayında da konuşan Kılıçdaroğlu, "Başörtüsü yasağını biz kaldırdık diyorlar ama hikâye. Yasağı kaldıran bu kardeşinizdir. Bunu propaganda aracı olarak hiç kullanmadım" dedi.

Anlaşılan şu ki Haziran 2023 seçimlerinin ana tartışma konusu da başörtüsünün yasa mı anayasa mı referandumla mı güvenceye kavuşturulacak olması.

İyi Parti hala bu konuda görüşünü ortaya koymasa da hem Ak Parti hem de CHP başörtüsünün güvence altına alınmasına yönelik ortak bir konsensüsü var.

CHP yasa derken Ak Parti Anayasa ve hatta referandum görüşünü ortaya koyuyor.

Bu tartışmada asıl önemli olan ve ülkenin geldiği noktayı göstermesi açısından anlamlı bulunan konu, CHP’nin de başörtüsü konusunda Ak Parti gibi düşünmesi ve inanç özgürlüğü konusunda ezber bozması.

Bu durum, Türkiye açısından, Türkiye’nin gündemi açısından önemli. Geçmişte başörtüsü konusunda kırmızı çizgi ortaya koyan, 28 Şubatla bunu zulme ve haksızlarla dönüştüren zihniyet, şimdilerde bunun yanlışlığını dile getirip nedamet duyuyor, özür diliyor, helallik istiyor.

Artık ülkemizde bu tür konular sorun olmamalı. Ve ülkemizde sadece kalkınma, üretim ve her alanda kendi kendine yetebilen bir Türkiye’yi nasıl oluşturabilirizin  gayreti ortaya konmalı.

Ve artık başörtüsü seçim malzemesi ve öznesi olmamalı.