Seçim 9 Nisan'da mı?

Siyasi kulislerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim tarihinde anlaştıkları konuşuluyor.

Seçim 9 Nisan'da mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz gün Külliye’de gerçekleştirilen ve yaklaşık 45 dakika süren görüşmede seçim tarihinin gündeme geldiği ve seçimlerin 9 Nisan 2023 tarihinde yapılmasının konuşulduğu ifade ediliyor.

Yine aynı görüşmede alınan bir karara göre seçimlerde milletvekili aday adayı olup listelere girmesi beklenen İl Başkanlarının önümüzdeki günlerde istifalarının alınacağı.

Bu takvime göre yeni yılla birlikte hem Ak Parti hem de MHP’den milletvekili aday adayı olmak isteyen il başkanları istifa edecek. 

Bilindiği gibi aynı gerekçe ile MHP Elazığ İl Başkanı görevinden ayrılmış ve yerine Yunus Bal atanmıştı.

Bu takvime göre Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım da istifa edebileceği dile getiriliyor. 

Her ne kadar Ak Parti Genel Merkezi, herhangi bir seçim  geçirmemiş il başkanlarının aday adaylığına sıcak bakmadığını dile getirse de bu ilkeye rağmen yine genel merkezin talebi ve onayı ile istifa edip aday adayı olup  listeye girme ihtimali yüksek olan il başkanlarının olduğu da yine kulislere yansıyan bilgiler arasında.

Eğer Erdoğan ve Bahçeli’nin uzlaştığı tarih 9 Nisan 2022 olursa, hem partiler hem de aday adayları için bir baskın seçim olacak ki süreç yılbaşından sonra baş döndürücü bir hızla gelişecek demektir.