'Erdoğan, Buldozer Gibi Ezer'

Seçimler yaklaşırken siyasetin nabzı seçim yaklaştıkça artıyor.

'Erdoğan, Buldozer Gibi Ezer'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6'lı masadan herhangi bir isim çıkma yerine sürekli başka isimlerin etrafında son dönemde ise parti ve liderler arasındaki çekişme kamuoyuna yansıyor.

Bu kapsamda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isimleri adaylık için sürekli  geçse de bu isimleri destekleyenler arasında büyük bir güç savaşı var.

Konu ile ilgili Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da konuştu ve bakın neler söyledi:

" İmamoğlu’nu ya da Yavaş’ı istiyoruz, onlardan biri aday olurlarsa mutlaka kazanır’ demek cahilce bir iddia. Erdoğan’ın politik birikimini mali imkânlarını yargıdaki imkanlarını hafife alıyorlar. Erdoğan buldozer gibi ezip geçer." 

Karamollaoğlu’na bu cümleleri söyleten yaşanan tartışmalara günü birlik bir cevap vermek değil. Karamollaoğlu, yılların siyasi birikimi, deneyimi ve yaşadığı tecrübelerle bunu söylüyor. Her şeye rağmen Erdoğan’ı hafife almayın. O kurt siyasetçidir ve yenmesi zordur demek istiyor. Ayrıca da  tırı vırı konular  ve  kamuoyuna sabun köpüğü gibi çıkan  isimlerle Erdoğan’ı yenemezsiniz diyor.

Karamollaoğlu bu cümlelerle siyasi bir analiz yapıyor ve gerçekleri dile getiriyor. Ancak Karamollaoğlu “İmamoğu ve Yavaş ile olmaz” derken kim olmalı sorusunu yanıtsız bırakıyor. 

Ve bize göre zımnen “Erdoğan’ın hakkından ancak ben gelirim” demek istiyor. Ve ilginçtir böyle düşünüyorsa burada da isabet kaydediyor. Zira Erdoğan’ı en güvendiği hizmet ve  kesimlerden ancak Karamollaoğlu vurabilir ve yıpratır. Ancak bu yıpratma başkanlık seçimlerinde kendi lehlerine döner mi onu çok bilemiyoruz.