Seçilmek Ne ki Şöhret Çok Keyifli…

14 Mayıs milletvekili seçimlerinde Hacı Güneş ilimizden bir bağımsız milletvekili adayımız oldu ve sırf sosyal medyada gündem olmak amacıyla 'biraz da ben sizi dolandırayım, biraz da ben sizin telefonlarınıza çıkmayayım' diyerek sözde ironi amaçlı propaganda yaptı ya… Bu tavır seçmenlerden çok rağbet görmese de seçimlere girecek adaylar üzerinde etkisini göstermiş. 

Seçilmek Ne ki Şöhret Çok Keyifli…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Giresun'da Taşlık köyü muhtarlığına aday olan 43 yaşındaki Zafer Fison, ironi olsun diye "Maaş için muhtar adayıyım. Fakirin değil, zenginin yanındayım" yazılı pankartlar hazırlatıp astırdı. Pankartın aslında bir ironiden ibaret olduğunu ifade eden Fison, "Sadece fakirin, fukaranın umudunu siyasete alet etmek isteyenlere karşı bir gönderme yapmak istedim" diyerek de kendisini savunmuş.

Bu yöntem dikkat çekme ve gündeme gelme garantili olabilir ama seçilme garantili asla değil. Ve sanırız ki bu yöntemi kullananların da seçilme diye bir amacı yok gündeme gelme ve konuşulma gibi bir hedefleri var.

Hedef buysa ulaştıkları doğru. Giresun’un bir köyünde muhtarlığa aday olan bir kişi ulusal haber sitelerine konu olmuşsa amacına ulaşmış demektir.

Seçilmek mi? O çok da önemli değil…