Sahne Sizin!

Kurulduğu 2000'li yılarda çok etkin olan ve şehrin birçok probleminin gündeme getirilerek çözülmesine vesile olan Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, zamanla hem sivil özelliğini hem de etkisini kaybetti.

Sahne Sizin!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurucularının gerçekten şehir sevdalısı olmasından ve tek amaçlarının Elazığ olmasından kaynaklı duruşlarından dolayı o dönem, siyasilerin de destek ve katkıları ile güzel projelere imza atılmasına sebep olan adımlar atıldı.

STK Platformu, zamanla kişisel yükselmenin ve kendini göstermenin alanı olarak görülmesinden dolayı  asıl amaç unutularak özel ve kişisel amaçlara yöneldi. 

Birileri bu mecrayı sıçrama tahtası yaparak bürokraside yükselmek istedi, birileri de siyasetini bu kurumda güçlendirmeyi arzuladı. Sonuçta artık şehirde etkisi gün geçtikçe azalan  bir yapı kaldı ortada. 

Nasıl kalmasın ki? Son yapılan Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Kasım ayı çalışma grubu ve danışma kurulu toplantısında şehrin başta ovaların sulanması, Pertek köprüsü, madenler, TOKİ konutları gibi yığınla sorunu ve problemi varken, en önemli sorun, bazı kavşaklardaki trafik yoğunluğu olarak görülmüş ve yetkililere bu konuda uyarı yapılmasına karar verilmiş.

Çok önemli  ve bilimsel bir tespit yapmış STK’larımız. Biz hiç bilmiyor, görmüyor ve yaşamıyorduk bu sorunları sanki.  Oysa bu sorun, sadece sorun olarak değil, çözüm olarak da Elazığ Belediye’sinin gündeminde haberleri bile yok STK’çıların. Geçtiğimiz aylarda birçok kavşakta başlatılacak alt geçit çalışmaları için zemin etüdü ve sondaj çalışması yapıldığından bile haberleri olmayan STK’lar mı bu şehre yön verecek? 

Eksik kalsın bu dahiyane tespit ve görüşleriniz. İnsanlarımızın sizden beklentisi fazla ve artık ilimizin gerçek sorunlarına yönelin ve tespitlerinizi yapın. İyi niyetinizden şüphemiz yok lakin sorunlara vakıf olmanız için konulara çözüm odaklı yaklaşın. Yoksa bu tür konuları gündeme getirerek ciddiyetinizi kaybediyorsunuz kamuoyunun nezdinde. Tabi illa biz yine de görünmek istiyoruz medyada derseniz o zaman söylenecek sözümüz kalmaz. Buyurun sahne sizin… Ne demiş büyüklerimiz; Dost acı söyler…