Dündar'ın Samimiyeti

Seçimlere aylar kalmışken muhalefet cephesinde aday belirsizliği sürüyor. Son olarak Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına gazeteci Uğur Dündar'dan itiraz geldi.

Dündar'ın Samimiyeti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uğur Dündar, Twitter hesabından "Yurtseverliğini, iyi insanlığını, Cumhuriyet ve demokrasiye yürekten bağlılığını yakinen bilen bir gazeteci olarak Sn.Kemal Kılıçdaroğlu'nun tekrarı olmayacak bu seçimde; 'Altılı Masa'ya, kazanacak bir adayı önereceğine inanıyorum." paylaşımında bulundu.

Uğur Dündar aslında bu paylaşımıyla Kılıçdaroğlu’na karşı olmasından değil, seçimi zora sokacağı endişesinden yola çıkarak bu uyarısını yapıyor. Zira Kılıçdaroğlu’na yönelik güzel hasletlerini sıraladığı birisine karşı şahsi bir kin ve hırsı yok.

Uğur Dündar, olaya kendi penceresinden ideolojik olarak  bakıyor ve açıkça diyor ki çok güzel bir insan olsa da Erdoğan’ı Kılıçdaroğlu ile yenemeyiz, yıkamayız.

Kendi dünyasında tutarlı ve siyaset sosyolojisi yanında seçimin matematiksel anatomisi açısından da  tutarlı ve izah edilebilir bu doğru önermeyi keşke iki, üç ve hatta beş kez seçilme bahtiyarlığına ulaşan Ak Parti milletvekilleri de kurabilse.

Bu seçimin tekrarı olmadığını ve kaybedilmesi halinde sadece Erdoğan’ın değil ülkenin de kaybedeceği gibi basit ve doğru bir önermeyi keşke mevcut milletvekilleri de düşünse ve “bu vebale giremem” diyerek “yeni isimlerle yürüyelim” diyebilecek bir Erdoğan fedakarlığını ortaya koyabilse. 

Ve keşke Uğur Dündar’ın kendi davasında gösterdiği samimiyeti Ak Partili bazı seçilmişler de kendi davaları ve liderleri için gösterebilse…