Pertek'ten Haber Var

İlimizin Sulama projelerinden sonra en çok dillendirilen ve çözüm beklenen projeleri arasında yer alan Pertek Köprüsü'nden nihayet müjdeli haber geldi. Elazığ ve Tunceli'nin yanı sıra birçok bölgeyi birbirine bağlayacak ve ulaşım ihtiyaçlarına büyük katkı sağlayacak Pertek Köprüsü Proje İhalesi bugün itibariyle imzalandı. 

Pertek'ten Haber Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, ortak sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada: “Elazığ ve Tunceli'nin yanı sıra birçok bölgeyi birbirine bağlayacak ve ulaşım ihtiyaçlarına büyük katkı sağlayacak Pertek Köprüsü Proje İhalesi bugün itibariyle imzalanarak önemli bir aşama daha kaydedildi. Aziz Şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerine yer verdiler.

Peki, bu ne demek?  Bu, Ulaştırma Bakanlığı’nın geçmişte sahada yapmış olduğu ve noktasını belirdiği ve hatta görsellerini yayınladığı köprünün teknik olarak nasıl yapılacağını gösteren projenin çiziminde ilk adımın atılması demek.

Proje firmaları bakanlıktan alacakları teknik şartnameye göre proje hazırlamak amacıyla ihaleye girecekler ve en uygun teklifi veren firma, ihale şartnamesinde yazan süre içerisinde projesini hazırlayacak bakanlığa teslim edecek. Bakanlık, ihale sonucu çizilen projeyi uygun bulmadığı takdirde ilgili firmaya süre vererek revize edilmesini sağlayacak.

Proje, bakanlığın ilgili birimlerinde teknik elemanların incelemesinin ardından yapım ihalesine çıkılmasını bekleyecek. Bunun için bütçeye ödenek konacak ve bununla birlikte yapım ihalesi gerçekleştirecek. Bunun ardından da yapım ihalesini alan firma, kendine yapılacak hakedişler nispetine göre köprüyü yapacak ve tamamlayacak.

Bu süre biraz uzun gibi gözükse de ilk adım olan proje ihalesine çıkılması önemli. En uzun yolculukların bile ilk adımla başladığı gerçeğinden hareketle bu kritik eşiğin geçilmesi sonrası, siyasilerimizin girişimleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’ın da destekleriyle birkaç yıl içinde Fırat’a bir nazarlık daha takıp köprüden keyifle geçebileceğiz.

Ak Partili milletvekilleri belki unutmuş olabilirler ama Pertek Köprüsü’nün bu aşamaya gelmesine, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi olması dolayısıyla ve yine Bakana konuyu bizzat taşıması ve  görüşmesi sebebiyle   MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in de payı ve katkısı büyük. 

Yine bu konuda TBMM’de sayısız kez konuşup Pertek Köprüsü’nün gündeme gelmesinde önemli gayretleri olan CHP Milletvekili Gürsel Erol’un da payı ve katkısı büyük.

Bizler de bu gayretlerinden dolayı tüm vekillerimize, Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na ve bu konuda mesai harcayan tüm yetkililere teşekkür ediyoruz.

Pertek Köprüsü aslında birlikte  hareket edip semeresini almanın somut bir ortak çalışması oldu. Devamını bekliyoruz.