Yazıkonak'ta Kim Önde?

31 Mart yerel seçimlerinde her ilçe ve beldede çok sayıda aday adayı müracaatı alan ve oldukça revaçta görülen Ak Parti, adayların açıklanmasının ardından bu isimlerin bazılarının farklı partilerden aday olması sonucu bu bölgelerdeki kazanma ihtimalini zora soktu.

Yazıkonak'ta Kim Önde?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu seçim bölgelerinden biri de Yazıkonak beldesiydi. Ak Parti’ye çok sayıda müracaat yapılmış ve Ak Parti bir dönem Belediye başkanlığı yapan ve önemli hizmetlere imza atan Aydın Ayaz’ı aday olarak göstermişti.

Saadet Partisi’nden seçildikten sonra Ak Parti’ye geçen mevcut Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, Ak Parti’den yeniden aday gösterilmeyince farklı bir yol izlemiş ve BBP’den adaylığını açıklamıştı.

Ak Parti tabanı yanında farklı kesimlerin de desteğini alan Çadırcı’nın sahaya çıkması Yazıkonak’ta dengeleri değiştirdi. Özellikle Ak Parti eski belediye başkanları yanında Bingöl ve diğer bölgesel dinamiklerin desteğini alan Çadırcı’nın seçimleri zorlayacağı ifade edilirken Ayaz ve Çadırcı’nın çekişmesi sonucu aradan YRP Adayı Zülfü Kartakgül’ün çıkacağı iddiasını dillendirenler de var.

Yazıkonak’ta MHP ve Saadet Partisi adaylarının da yarışta olduğunu ifade eden belde halkı, çekişmeli bir seçim olacağı görüşünde birleşiyorlar.