'Patron Benim'

Cumhur İttifakı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adaylığını açıklarken, 6'lı masa etrafında toplanan liderlerin 'Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?' sorusu net bir cevaba kavuşmazken, Davutoğlu'nun 'Ben bu ülkede başbakanlık yaptım, hepinizden tecrübeliyim' demesini hep bekliyorduk.

'Patron Benim'

Sonunda beklenen gün geldi ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu patladı.

Bilim insanı olarak seçimleri analiz ettiğini bildiren Ahmet Davutoğlu, kolay bir zafer inancının muhalefetin ‘yumuşak karnı’ olduğunu dile getirdi.

Davutoğlu, hiçbir seçimin kolay geçmeyeceği inancını taşıdığını da sözlerine ekledi ve şunları söyledi:

“Ben, daha önce iki seçimi yönettim başbakan olarak 7 Haziran ve 1 Kasım’da. Daha önce de fiilen bilim adamı olarak seçimleri analiz ettim. Ben hiçbir seçimin kolay olduğu kanaatini taşımıyorum. Daha doğrusu seçimin kolay bir zafer olacağını düşünenler, en büyük siyasi yanılgıyı yaşarlar. Hiç beklenmedik gelişmelerle karşı karşıya kalırlar.”

Davutoğlu, 6’lı masaya şu mesajı veriyor. “Benim tecrübelerim ve başbakanlık deneyimlerimden istifade edilmediği sürece siz seçim falan kazanamazsınız. Bunun için önce beni patron görüp ve içinizde  devlet görmüş en kıdemli isim olduğumu kabul etmezseniz, seçim elinizden gider ona göre.”

Davutoğlu bu düşüncesinde hiç de haksız sayılmaz. Kaldı ki 6’lı masada yüzde 0.5 bile oyu olmayan Demokrat Parti Genel Başkanını çıkartırsanız en tecrübesiz isim Kemal Kılıçdaroğlu. SSK Genel Müdürlüğündeki bürokratlığından başka herhangi bir yöneticilik tecrübesi ve birikimi yok.

Davutoğlu’na biat eden 6’lı masa kazanır mı yoksa Suriye politikası gibi hüsran ile mi sonuçlanır ilerleyen günlerde  göreceğiz.