Örnek Olmalı…

Elazığ'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Haydi Çocuklar Camiye' yarışmasının ödül töreni düzenlendi. Minik öğrencilere teşvik için balonlarla süslenen camideki tören, renkli anlara sahne olmuş. 

Örnek Olmalı…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’den 140 bin 385 kişi katılım gösterdiği yarışma projesine, Elazığ’dan da 664 kişi katılmış. Proje çerçevesinde evde ve camide kıldıkları namazların vakit sayılarını toplayarak yarışmada çekiliş hakkı kazananlar için ödül töreni düzenlenmiş. 

 Balonlarla süslenen İmamı Azam Camii’nde düzenlenen tören, İmam Hatip Şinasi Bay’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından “Namazlarını Camide Kıl, Puanları Topla, Ödülünü Al” yarışmasında dereceye girenlerin yanı sıra bütün çocuklara hediyeler verilmiş. 

Düzenlenen ödül töreni elbette ki konu itibari ile önemli ve çocuklarımızın camiye olan ilgisini artırmaya yönelik güzel bir yarışma. Camilerin çocuklarımız için balonlar ile süslenmesi ve onların mutlu olması için çeşitli hediyelerin verilmesi ise ayrıca takdir edilmesi gereken bir konu. 

Çocuklarımız bizlerin geleceği ve ülkemizin teminatıdır. Dinini öğrenmesi ve caminin dinimiz de ne anlama geldiğini bilmeleri için bu tür yarışmaların yapılması ve çocuklarımızın camilere  teşvik edilmesi gereklidir ve bu konuda bütün anne-babalara ve ilgili kurumlara büyük görev düşüyor. 

Çünkü çocuklarımız camilerimizin neşesi ve mutluluk kaynağıdır.