ÖRNEK KURUM, ÖRNEK YÖNETİCİ

ELAZIĞ'DAKİ YATIRIMLARIN ARTMASI İÇİN CİDDİ ÇALIŞMALAR ORTAYA KOYAN VE GENEL BÜTÇEDEN EN ÇOK PAYI ALMAYI BAŞARAN KURUMLAR ARASINDA OLAN TKDK, YATIRIMCININ AYAĞINA GİDEREK 9. ÇAĞRI DÖNEMİNİN AVANTAJLARINI ANLATIYOR

ÖRNEK KURUM, ÖRNEK YÖNETİCİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depremi ve ardından yaşanan pandemi sürecinde yatırımların ve ekonominin durma noktasına geldiği ilimizde, ekonominin ve üretimin yeniden canlanması amacıyla birçok kurum ve kuruluşlarca çalışmalar yürütülüyor.

Devletimizin, deprem ve pandemi süreçlerinin mağduru kesimler ile tüm vatandaşlara yönelik kredi ve karşılıksız desteklerinin yanı sıra, üretime yönelik faaliyetler yapan kurumların çalışmaları da göz dolduruyor.

YATIRIMCININ YANINDA OLAN KURUM

İlimizde özellikle tarımsal üretimin artması ve yaygınlaşmasında büyük bir rol üstlenen TKDK, şehrimiz insanının ve ekonomisinin özel durumuna yönelik büyük bir özveri ve gayretle çalışmalar yürütüyor.

Klasik devlet kurumu ve devlet memuru anlayışından çok öte, zorlaştıran değil kolaylaştıran, bürokratik işlemleri içinden çıkılmaz ve çekilmez hale getiren değil en basite indirgeyen TKDK, bu hizmet anlayışı yanında yatırımcıların kendilerine gelmelerini beklemek yerine kendi görevlilerini  sahaya çıkararak yatırımcılara 9. Başvuru çağrı döneminin avantajlarını ve fırsatlarını anlatıyor.

YATIRIMCIYA ULAŞMA GAYRETİ

Şehrimize daha çok yatırım yapılması amacıyla kurum içerisinde kalmak ve resmi müracaatları beklemek yerine sahaya inerek yatırımcıları bilgilendirme ve haberdar etme amacıyla çalıştıklarını belirten TKDK Elazığ İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, 9. Başvuru Çağrı döneminden Elazığ’daki yatırımcıların en iyi şekilde faydalanabilmesi için seferberlik ilan ettiklerini belirterek, hem depremden hem de virüs salgınından etkilenen Elazığ’a ekonomik anlamda katkı sunabilmek için şehrin her noktasındaki yatırımcılara ulaşma gayreti içerisinde olduklarını ifade ediyor.

ŞEHRİN DÖRT BİR KÖŞESİNDE BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI

Halkımızı yatırımlar hakkında bilgilendirme toplantıları kapsamında ilk toplantıyı Karakoçan Ziraat Odasında yapan ve burada yatırımcılarla bir araya gelen uzmanlar, proje hazırlamak isteyen yatırımcılara detaylı sunum yaptılar. 

Bilgilendirme toplantılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TKDK Elazığ İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, Elazığ’daki yatırımcıların bu çağrıdan en iyi şekilde faydalanabilmesi için seferberlik ilan ettiklerinin altını çizerek, “Toplam hibe desteği bütçesi 158 milyon avro yani 1.2 milyar TL olan IPARD-II 9. Çağrı Dönemi başvurularımız devam ediyor. Bu kapsamda şehir merkezinde, ilçelerde, beldelerde ve köylerde yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Ayrıca kurumumuza gelen vatandaşlarımız da yine uzmanlarımız tarafından detaylı bir şekilde bilgilendiriliyor” dedi.

ELAZIĞ, EN ÜST SEVİYEDE FAYDALANMALI

Bilgilendirme toplantılarında çok sayıda vatandaşımıza çağrı dönemiyle ilgili bilgiler verildiğini, bu amaçla yatırımcılara ulaşma noktasında seferberlik başlattıklarını ifade eden TKDK Elazığ İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz; “Şehrimizin her noktasına ulaşmak istiyoruz. Depremin ve virüsün etkilerini ekonomik alanda en aza indirebilmek için destek paketinden Elazığ’ın en iyi şekilde faydalanması için biz gerekli çabayı gösteriyoruz. Bu çağrı döneminde inşallah ekonomik alanda ciddi atılımların sağlanmasına vesile olacak yatırımların adımlarını atacağız” dedi.

ÖRNEK KURUM ÖRNEK YÖNETİCİ

TKDK Elazığ İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz’ın ilimiz ekonomisinin kısa sürede normale dönmesi ve yeni yatırımların hayata geçirilmesi amacıyla yatırımcılara yönelik başlattıkları bilgilendirme ve 9. Çağrı döneminin avantajlarını anlatma seferberliği takdirle karşılanıyor.

Benzer görevleri olan, şehrin kalkınması ve yatırımların artırılması yönünde yasal görev ve sorumlulukları olan diğer kurumların; yatırımcıları bezdirecek ve hatta yatırımlarından vazgeçirecek derece katı kuralcı ve bürokrasiyi en üst seviyede talep ederek zorlaştırıcı tutumlarına karşın, TKDK’nın böylesine anlamlı çalışma başlatması diğer kurumlara da örnek olabilecek bir model çalışma ve fedakârlık olarak yorumlanıyor.