KONTROL NOKTALARI

Pandemi süreci ile birlikte şehre giriş noktalarında denetimler ve kontroller artırıldı. Sürecin hassasiyeti ve insan sağlığı gerekçesi ile elbette bir miktar daha duyarlı olmak gerekiyor.

KONTROL NOKTALARI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehir dışından ilimize gelenlere 14 günlük karantina uygulaması elbette güzel. Ancak bahar mevsimi ile açılan bahçe ve köy sezonu ile birlikte şehrin doğu ve batısında olan köy ve ilçelere yoğun trafik yaşanıyor. Özellikle hafta sonları bahçesine gitmek düşüncesinde olanları, dönüş yolunda zaman zaman bir saati bulan kontrol noktası çilesi düşündürüyor.

Uygulama güzel ama sanki işleyişte biraz kontrolsüzlük var. İnsanlar üretmek için, ekonomiye katkı için ya da bahçesindeki ağaçları kurutmamak için köylerine gitmek zorundalar. Bu konuda hiçbir gerekçe kabul etmiyorlar.

Ancak şehrin ve yöresel şartların gerektirdiği ve getirdiği gerçeklikleri de kabul edip buna göre önlem alınmalı.

Kontrol noktasındaki uzun süre beklemeler, artık şehir dışına çıkmayacak realitesini getirmiyor. Tam tersi bu uygulamanın daha seri ve pratik yapılmadığı yönünde yetkililere sitem ediliyor.

Vatandaş o noktada iki saatte beklese haftaya yine gidecek. Madem böyle bir durum ve gerçeklik var o zaman yöneticilerimizin bu konuda biraz kolaylaştırıcı olmaları, görevli sayılarını artırarak halkın bu uygulamayı eleştirme yerine “iyi ki böyle bir çalışma yapıyorlar” dedirtecek makul bir süre içerisinde işlemleri yapıp kilometrelerce uzayan araç kuyruklarını sonlandırmak gerek diye düşünüyoruz.