Oluklar Çift…

HDP, Yeşil Sol Parti ve Türkiye İşçi Partisi'nin de dahil olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldıklarını duyurdu.

Oluklar Çift…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu karar, Kılıçdaroğlu’na derin bir “oh” çektirirken, İyi Parti Lideri Meral Akşener için zor günlerin ve savunulması müşkül bir tartışmanın da başlangıcı oldu.

Milli çıkışlar yapıldığı dönemlerinde oy oranını yüzde 17’lere kadar çıkaran  İyi Parti, son aylarda fikirlerindeki esneme ve CHP politikalarına teslim olma sebebiyle ciddi bir düşüş yaşadı ve oyları yüzde 6’lara kadar geriledi.

İyi Parti Genel Başkanı Akşener’in mitingleri çok sönük geçiyor, illerde gerekli ilgi ve alaka görülmüyor. 

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın son Kılıçdaroğlu kararıyla  İyi Parti seçmeni ile HDP seçmeni sandıkta aynı isme oy verecek ve iradelerini birleştirmiş olacaklar.

Bu karara tepki olarak İyi Parti seçmeninin kendi partisine oy vermekle birlikte cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceği ya da oyunu boş atacağını dile getiren onlarca İyi Partiliyle konuştuk. Aslında bu yazının yazılma sebebi de onların bu düşünceleriydi.

Seçimlerde son düzlüğe girildiğinde saflar da netleşiyor, kimin kimlerle el ele, kol kola olduğu bir bir ve resmi olarak da ortaya çıkıyor. Anlayacağınız oluklar çift…