Kılıçdaroğlu-Bayraktar Kavgası

'Atatürk Havalimanı' başlıklı bir video paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burayı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getireceklerini duyurup Amerika'daki SNC şirketinin sahipleri ile görüştüğünü söyledi.

Kılıçdaroğlu-Bayraktar Kavgası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu açıklamanın ardından TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, isim vermeden Kılıçdaroğlu'na yüklenip, "Bu meydan, Türkiye'nin istikbalini yabancı şirketlerde değil, Türk gençlerinde görenlerin meydanıdır. Biz bu topraklarda misafir değil, ev sahibiyiz." diyerek Kılıçdaroğlu’na millilik çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havaalanını havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getireceklerini söylemesinde bir sorun yok. Ancak bunun için Amerika'daki SNC şirketinin sahipleri ile görüşmesi ve bunu söylemesi ciddi bir sorun ve muhtemel bir cumhurbaşkanın ülkesine ve ülke insanına bakışı adına ciddi bir hata.

Milli teknoloji hamlelerinin başladığı ve BAYKAR gibi çok sayıda firma  bu alanda dünyadan takdir gören bir konuma yükselmişken, bu oluşumlara destek vermek yerine Amerika’da destek istemek, bu konuda kendine ve halkına güvenmemenin açık resmidir.

Kılıçdaroğlu, bu açıklamasıyla milli savunma sanayi ve TEKNOFEST alanındaki başarıları yok saymakla kalmayıp bu alandaki gelişmeleri körelteceğine ve hatta kapatacağına dair ciddi bir ipucu vermiş bulunmakta.

Kılıçdaroğlu ve Bayraktar tartışması aslında 14 Mayıs seçimlerinin aslında neyin seçimi olduğunu göstermesi açısından oldukça önemli bir gösterge.