Öğretmenevine Geçici Çözüm

İlimizde bir öğretmenevinin olmaması ciddi eleştirilere sebep olmuş, eğitim sendikaları bunu sosyal medyada ve ülke gündeminde ilk sıralara taşımışlardı.

Öğretmenevine Geçici Çözüm
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in ilimizi ziyaretlerinde de Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Bahşi, bu konuda hazırladığı raporu bakana bizzat sunmuş, Bakan da “yerini belirleyin  hemen yapalım” demiş ve ödenek tahsis edileceğini dile getirmişti.

Nereye yapılacağına dair tartışmalar sürerken İl Millî Eğitim Hizmet binası ile yeni öğretmenevinin İletişim Lisenin bulunduğu alanda yapılması yönünde görüş öne çıkmış, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son yayınladığı tasarruf tedbirleri gereği kamu binası yapılması durdurulmuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğü de şehri,  öğretmenevi olmayan bir kent imajından kurtarmak  için geçici bir formül buldu. Edinilen bilgilere göre Milli Eğitim Müdürlüğü, şehir merkezinde bulunan İlbey Otelini, öğretmenevi olarak kullanmak amacıyla kiraladı. Bu adımla birlikte kiralık bina da olsa ilimizin en azından konaklama konusunda nezih bir öğretmenevi oldu.

İlgililerin geçici de olsa bu formülü isabetli ve önemli bir adım oldu. Artık kimse, “Elazığ’da öğretmenevi yok” gibi zor bir cümleyi kurmak zorunda kalmayacak.

Yetkililere  bu adım ve çözüm odaklı yönetim anlayışlarından dolayı teşekkür ediyoruz.