Kimlerle Buluşuldu?

Ak Parti Genel Merkezi tarafından Anadolu'nun nabzının tutulması için başlattığı 'Şehir Buluşmaları' programının çok doğru ve yerinde bir program olduğunu dün ifade etmiştik.

Kimlerle Buluşuldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

O yazıldığı  saatlerde milletvekillerimiz sahada halkımızla buluşuyor, özel ve resmi ziyaretler yapıyor, esnaflarımızla buluşuyor ve halkla hemhal oluyorlardı.

Düşündük ve bekledik ki çok sayıda milletvekilinin ilimize gelmesini fırsat bilerek akşam saatlerinde uygun ve mekânda  “Büyük Aile Buluşması” adıyla tüm partililerin davet edileceği bir salon toplantısı olsun.

Neden bunu beklediğimiz de söyleyelim. Ak Parti, yüzde 50’lerden yüzde 30’lara kadar gerilemiş ve ciddi bir oy kaybı yaşayan bir parti. Geçmişte kendisine oy verenlerin başka bir partiye gitmediğini de o partilerin artmayan oylarından görebiliyoruz. Ak Partinin yüzde 20’lik oy kaybına sebep olan kesim, hala herhangi bir partiye gitmemiş ve “kararsızlar” hanesinde  bekliyor.

Bu kesimin cevap aradığı sorular var, kafasını meşgul eden konular var, Ak Partinin 2023 hedefinden haberdar olmama var, dış politika ve milli savunma sanayi, enerji, doğalgaz, petrol ve en önemlisi ülkemiz üzerinde oynanan oyunlardan kısmen habersizlik ve kısmen de soğuma var.

Yüzde 20’lik kararsız kesimle birlikte halen destek veren yüzde 30’ların içinde bulunmakla birlikte muhaliflerin bazı sorularına cevap veremeyen samimi insanlar var.

İşte bu önemli ve büyük kitleyi toplamak ve Erdoğan’ın hedef ve hayallerini bizzat misafir milletvekillerimizden dinlemek, tabanın tozunu alıp  yeniden sahada çalışmaya yöneltmek  gibi bir imkan varken ne yazık bu da kaçtı.

Ama haksızlık da etmemek lazım. Akşam bir salon toplantısı yapıldı. Çoğu zamanda amacının dışında çalışmalar yapan  ve birilerinin  öne çıkıp devamlı “benim eserim” dediği İpek Yolu Gençlik Merkezinde bir program yapılmış. 

Salıbaba’da, Aksaray’da Sürsürü’de, Mustafapaşa’da, Kültür, Nailbey, Ulukent, Doğukent ve tüm mahallelerimizde evlerinde oturup Erdoğan için dua eden lakin gönül verdiği partisinin çalışma, söylem ve politikalarından haberdar olmayan samimi insanlar yok sayılarak her zamanki gibi Ak Parti Gençlik Kollarının sadece bu işle görevli gençleri ile sohbet edilmiş, selfiler çekilmiş daha   sonra toplantı bitmiş.

Kim ne yapsın Aksaraylı Naci Amcayı, Sanayiden İzzettin dedeyi, Ulukent’ten Ahmet Abiyi…

Ak Parti Genel merkezinin formatını belirlediği İl buluşmaları programının, parti tabanını kapsayan salon toplantıları olmadığı sürece, çok etkili ve sonuç odaklı olacağı düşünülmüyor. Ak Parti, kendi tabanından kaçan bir siyasi hareket olamaz.  Bu durum Ak Parti’nin kuruluş felsefesiyle bağdaşmaz.

Yetkililerin bunu bir eleştiri değil, durum tespiti olarak ve yapılan programların daha verimli ve hedef kitleye ulaşma açısından bir tavsiye olarak görür ve üstlere intikal ettirirse iyi olur. Program formatı ve düşüncesi güzel lakin eksik. Hem de önemli bir eksiklik.