Nezaket mi Yüzsüzlük mü?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçim gecesi yaşanan mağlubiyetin ardından Millet İttifakı liderleriyle bir araya gelmeleri hakkında konuştu. 

Nezaket mi Yüzsüzlük mü?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karamollaoğlu, bir araya gelmelerinin "tabii bir mesele" olduğunu, görüşmede hiçbir "ciddi meseleye" girilmediğini, "nezaket toplantısı" olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Adamlar;  6 genel başkan, iki belediye başkanı, HDP, PKK, FETÖ ve Batının tüm desteğiyle seçimlerde varlıklarını ortaya koyarak, isteyen herkese her şeyi vererek seçime gidiyorlar ve günün sonunda tarihi bir hezimet yaşıyorlar ve yine bunun ardından yaptıkları toplantıda hiçbir ciddi konuyu konuşmayıp birbirlerine nezaket gösterip çay kahve içip dağılıyorlar.

Bu kadar ciddi bir çalışmayla bu kadar ciddi bir bloğun aldığı seçim yenilgisini ciddi görmemek, gerçekleri saklamaya yetmez belki ama bunların ki resmen siyasi yüzsüzlük. Bu açıklama;  derin mağlubiyetin dibe vurmuş mahcubiyeti. Tıpkı olayların merkezinde olduğu halde yaşanan bir olumsuzluk sonrası “yaşananlar beni ilgilendirmiyor, zaten benim çok da dahlim yoktu” uyanıklığı. 

Saadet Partisi görünürde 10 milletvekili elde ederek CHP sırtından en şanslı partilerden biri görünse de bu milletvekilleri bile partinin siyaset sahnesinden silinmesi gerçeğini örtemeyecek.  Milletvekilleri sık sık kendilerini gösterme adına konuşacak ama başta onlara oy verenler dahi bu beyanları ciddiye almayacak. Zaten çok ciddiye alınacak isim de kalmadı Saadet’te.