Demirtaş Çekildi

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aktif politikayı bıraktığını duyurdu. 

Demirtaş Çekildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demirtaş yaptığı paylaşımda;  'Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum. Ayrıca, bana yönelik yapıcı eleştirilere teşekkür ediyorum. Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum.' Hepinize yoldaşça selam, sevgilerimi gönderiyor, hepinizi hasretle kucaklıyorum. Özgür günlerde görüşebilmek dileğiyle" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, Tük siyasetinde çok da görülmeyen bir tavır ortaya koymuş ve partisinin başarısızlığından kendine pay çıkararak aktif siyasetten çekildiğini açıklamış.

Selahattin Demirtaş’ın bu kararının arkasında; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim meydanlarında hendek olaylarının ve 310 kişinin öldürülmesinin baş azmettirici olarak ilan etmesi ve bunun geniş çevrelerce kabul görerek sandıkta HDP ile birlikle bu partiye yeşil ışık yakan Millet İttifakını cezalandırması var. Demirtaş, anketlerde yüzde 12 olarak görünen HDP oylarının yüzde 8’lere kadar düşmesi ve bunun sonucu kendisine özgürlük vaat eden Kılıçdaroğlu’nun seçim kaybetmesinde bizzat kendisini sorumlu tutarak böyle bir karar almış.

Demirtaş’ın kararı belki Kılıçdaroğlu, Akşener gibi siyasetçilere örnek olur ama HDP’nin asıl çalışması gereken  konu nasıl  Türkiye Partisi haline dönüşebilirim  olmalıdır. Etnik milliyetçilik  üzerine değil, ülkenin sorunlarına çözüm önerileri ile en çok oy aldıkları illerin sorunlarına yönelik adımlar atmalı ve sorun değil çözümün bir parçası olma rotasına dönmelidir.

İdeolojik ve etnik kaldığı sürece HDP’nin görüp bileceği en yüksek oy oranı yüzde 8 olacaktır. HDP’nin bu güne kadar uyguladığı politikalar hem bölge halkını hem de parti tabanını yormuş ve bıktırmıştır. Zira bu yöntem bölge halkının da artık tepkisini çekmekte ve hizmet siyasetine yöneltmektedir.

Umarız Demirtaş’ın kendi adına yaptığı öz eleştirileri diğer HDP’liler de gündemine alır ve bölge halkına eziyet yerine hizmeti gündemine alırlar.