Naime'nin Köpeği

Bazı ödül alan sanatçıların Filistin ve Gazze'de ölen çocuklar vurgusuna rağmen, Altın Kelebek yarışmasında 'En iyi komedi dizisi kadın oyuncusu' seçilen Güldür Güldür'ün Naimesi,  Ecem Erkek'in ödül konuşmasında yaptığı hayvan hakları vurgusu yapmasına  her kesimden tepki yağdı.

Naime'nin Köpeği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazze’de her gün öldürülen masum çocukları görmeyen Ecem Erkek; "Minicik bir şeyden bahsedeceğim. Beni izleyemeyen ve izlese de hiçbir şey anlamayacak olan ama eve dönmemi sabırsızlıkla bekleyen köpeğim var benim. Şu anda arkadaşıma emanet, gözüm arkada değil. Çok şanslı ve mutlu bir köpek" diyerek tepki çekmişti.

Skeçlerinde günlük ve sıradan birçok olaya yer veren, dünyada yaşananları mizahi bir üslupla işleyen ve günlük hayata dair gözlemlerinde ve halkın hissiyatını yakalamada oldukça başarılı bir yapıl olarak görülen Güldür Güldür’ün Naime’si ne yazık ki bu algıların hepsini yerle bir etti.

Köpeğine verdiği değer kadar her gün yüzlerce ölen Filistinli çocukları görmezden gelen bir anlayış ve zihniyet ne  yazık ki sanat camiasında çok fazla.

Geçmişten bugüne sözde ezilen, sömürülen, hor ve hakir görülen, hakları verilmeyen çevrelerin sözcüsü konumunda olduklarını iddia eden ve emperyalist karşıtı düşüncelerle yetişen sol cenah, Filistin meselesinde ciddi bir sınav verdi ve savunduklarında ne kadar samimiyetsiz oldukları bir kez daha ispatlandı.
Yazıklar olsun, yuh olsun…