İstanbul'da Başak Formülü

2019'daki yerel seçimlerde İstanbul'dan aday çıkarmayıp CHP adayını destekleyen HEDEP, bu seçimlerde karar değişikliğine gitti.

İstanbul'da Başak Formülü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP, randevu talebi bekleyedursun HEDEP, yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı aldı bile. Hatta İstanbul adayını da büyük oranda belirledi. HEDEP'in yerel seçim kararı sonrası özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde hangi adayların çıkarılacağı merak edilmeye başlandı.

Yaşananların ardından, HEDEP'in İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adaylığı için eski milletvekili Hüda Kaya ile Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın isimlerinin geçtiğini iddia ediliyor.

Parti kulislerinde de adı ön plana çıkan Başak Demirtaş'tan, konuya ilişkin herhangi bir yalanlama da gelmedi. Anlaşılan HEDEP bu kez İstanbul ve diğer iller olmak üzere içtima yapıp oy oranlarını ortaya koyacaklar.  “İstanbul’da ne kadarız?” sorusuna cevap bulmak için cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, bu içtima için düdüğü çalacak ve “toplan” komutunu verecek en isabetli isim.

Bu seçimlerde HEDEP de İyi Parti gibi kendi özgül ağırlıklarını ve ülke genelindeki oy oranlarını görmek için yek başlarına seçmen karşısına çıkıyorlar. Kendi ayakları üzerinde siyaset yapmaları için de bunu gerekli görüyorlar. Sanki doğru da yapıyorlar.