MHP'nin Sessizliği

Ak Parti'de müracaatların yoğunluğuna rağmen il merkezinde en iddialı parti olan MHP'nin derin bir sessizliğe bürünmesi dikkatlerden kaçmıyor.

MHP'nin Sessizliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP’de müracaatların başlamasına rağmen sadece bir resmi müracaatın olması, muhtemel aday adayları arasından ismi geçen İl başkanı Yunus Bal’ın hala görevinden istifa etmemesi, partinin derin bir strateji içinde olduğu ve aday belirme sürecini Ak Parti’nin Aralık ayı ortasında açıklanacak adayı sonrasına bıraktığı ifade ediliyor.

MHP; salt kendi taban oylarıyla seçim kazanamayacağını bildiği için Ak Parti’nin açıklayacağı adaydan sonra oluşacak konjonktür ve kamuoyunun beklentisine göre bir strateji belirlemeyi tercih ediyor.

MHP bu tavrıyla  doğru bir yöntem izliyor ve bu süreci de  büyük bir sabır ve titizlikle yönetiyor. Bir ismi sahiplenmeden ve aday olma ihtimali olsa da bunu çok afişe etmeden sürdürülen üst akıl ürünü bu taktik, MHP’yi büyütme ve seçimi kazanmaya da götürebilir kötü bir sonuca da ulaştırabilir.

Bu durumu çok iyi bilen MHP kurmayları hata yapmama adına özenle yürüyor, renk ve sır vermediği gibi muhtemel adaya çok umut da vermiyor. Anlayacağınız MHP bu seçimlerde balıksırtı bir ince siyaset izliyor.