Yeni Ay, Yeni Hareketlilik

Ak Parti Çarşamba saat 19.00 itibarıyla belediye başkan aday adaylık müracaatlarının kapattı.

Yeni Ay, Yeni Hareketlilik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni bir uzatma beklenmiyor. Hafta sonu  yapılacak temayül  yoklamasının ardından yetkili kurullar kendilerine akan veriler ve anketler ışığında değerlendirmelerini yapacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dile getirdiği gibi kasım ayının ortalarından itibaren adaylar açıklanacak.

İşte asıl heyecan ve asıl yarış da bu saatten sonra yaşanacak. Bugün Ak Parti’den aday adayı olan ve Türkiye Yüzyılı ve bunun baş mimarı Erdoğan hakkında övgü dolu sözler kullanan bazı aday adayları, kendileri aday gösterilmemesi durumunda farklı partilerden aday olmak için yarışa girecekler.

Ak Partinin kalesi olan ilçelerde bile ciddi rakip partiler oluşacak ve belki de birkaç ilçe ve beldenin kaybedilmesi süreci de başlamış olacak. Ak Parti’de özellikle bazı ilçelerde birbirinden değerli ve öylesine güçlü isimler var ki hangi partiden aday olsa kazanacak isimler bunlar.

Bu konuda en şanslı parti ise Yeniden Refah Partisi olarak görülüyor. Ak Parti seçmeninin en rahat oy vereceği parti de YRP olarak öne çıkıyor.  Ak Parti’den aday gösterilmeyen ve oy potansiyeli olan bazı isimlerin bu partiye gitme ve hatta kazanma ihtimali de oldukça yüksek.

Cumhur ittifakı üyesi olmaları yanında Fatih Erbakan’ın da Ak Parti seçmeni üzerinde olumlu izlenim ve kanaatleri var.  Dolayısıyla asıl heyecan yeni ayda ve yeni yılda…