MASSAD'ın Aday Resti

Maden, Alacakaya, Arıcak ve Sivrice ilçelerine yönelik projelerle gündeme gelen MASSAD Stratejik Araştırma ve Kalkınma Derneği, siyasi partilerin kendi yörelerinden bir ismi seçilebilecek bir yerden listelerine koymamaları halinde bağımsız aday çıkartma kararı aldı. Bu kararın derneği güçlendireceği gibi aday belirlemede oluşacak tartışmalar ve kopmalar sebebiyle etkisinin azalacağı ve istifaların yaşanabileceği dile getiriliyor.

MASSAD'ın Aday Resti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Siyasi partiler 2023 seçimlerine yönelik teşkilat çalışmalarına ağırlık verirken bir yandan da aday arayışlarını devam ettiriyorlar.

Siyasi partiler, kendi genel merkezlerinin belirlediği yöntemlerle adaylarını tespit etme yanında özellikle halkın beklentilerini ve genel taleplerini de dikkate almanın gayreti içinde olacaklar.

PARTİLER TİTİZ ÇALIŞIYOR

2023 seçimlerine özel bir önem veren siyasi partiler, en çok oyu alabilmek ve en yüksek sayıda vekili partilerine kazandırmak amacıyla şehirde sevilen ve saygınlığı olan, yıpranmamış, temsil gücü yüksek, Ankara’da iş yapabilme yeteneği ve lobisi olan isimleri listelerine koymak amacıyla çalışmalar yürütüyor.

Ak Parti bu amaçla ilk kez parti kimliği yerine aday profilini öne çıkartacak ve en çok oy alabilecek isimlerle seçimlere gidecek.

Massad'ın Aday Resti

MASSAD: “BU BÖLGEYİ ARTIK GÖRÜN!”

Şehrin seçmen sayısında önemli bir yere sahip olmasına rağmen Maden, Sivrice, Alacakaya ve Arıcak ilçelerinden uzun yıllardan beri milletvekili seçilmiyor. Bu gerçeği gören ve siyasi partilerin bu ilçelerden herhangi bir ismi milletvekili seçilecek sırada aday göstermemesi MASSAD’ı harekete geçirdi. MASSAD, siyasi partilerin bölgeden bir ismi seçilecek sırada aday göstermemesi halinde bağımsız aday çıkarma kararı aldı.

100 YILDA SADECE 1 MİLLETVEKİLİ 

 Cumhuriyetin kuruluşundan bu güne geçen 100 yıllık süre içerisinde Elazığ siyasi tarihine bakıldığında bu bölgeden milletvekili olarak sadece bir isme rastlıyoruz. 

1904 yılında Maden’de doğan, eğitimci olmasına rağmen serbest ticaret ve çiftçilik yapan ve İl Genel Meclis Üyesi olarak görev yapan Suphi Ergene, 14 Mayıs 1950 (9. Dönem) ve 2 Mayıs 1954 tarihinde  (10. Dönem) Demokrat Parti milletvekili olarak bu yöreyi ve şehrimizi TBMM’de temsil etmişti.

O günden bu güne kadar ilimiz siyasi tarihinde bu bölge insanı olarak seçilen bir milletvekili bulunmuyor. Geçmişte Ak Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı, aile şirketlerinin temelinin Maden ilçesinde atılması dolayısıyla kendisini bu yörenin de milletvekili görse de aslında o da Palu yöresinin insanı. Yine aynı şekilde İlimiz Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ da babasının Maden ilçesinde Hakimlik yapması dolayısıyla bu bölgenin vekili de olduğunu zaman zaman dile getirse de aslında o da bir Palulu.

Massad'ın Aday Resti

TOPLANTIDAN NET KARAR ÇIKTI

Kısa adı MASSAD olan Maden, Alacakaya, Arıcak, Sivrice Stratejik Araştırma ve Kalkınma Derneği 2023 genel seçimleri öncesinde oldukça önemli bir karar aldı. 

MASSAD yönetimi; Maden, Alacakaya, Arıcak ve Sivrice ilçelerinin muhtarlarıyla bir araya geldi. Bölge muhtarlarıyla gerçekleştirilen toplantıda gündem, yaklaşan seçimler oldu. Gerçekleştirilen toplantıda MASSAD’ın 2023 seçimleri için yapacağı seçim stratejisi konuşuldu ve oldukça da önemli bir karar alındı. 

ÖNCE BEKLENİP SONRA ADIM ATILACAK

MASSAD tarafından alınan karara göre, genel seçimlerde Maden, Alacakaya, Arıcak ve Sivrice ilçelerinden bir kişinin her hangi bir partiden seçilebilecek bir sıradan listeye alınıp alınmayacağı beklenecek. Eğer bölgeden her hangi bir isim seçilebilecek bir sıradan listeye giremezse MASSAD belirleyeceği bölgeden bir ismi bağımsız olarak seçime sokacak.

 KENDİ BAĞIMSIZ ADAYLARIYLA SAHAYA ÇIKACAKLAR

 Bölgeden bir isim seçilebilecek sıradan listeye giremezse, dernek tarafından belirlenecek isim, seçime hazırlanacak ve gerçekleştirilecek olan seçimde Elazığ Milletvekilliği için bağımsız aday olacak.

Massad'ın Aday Resti

“POTANSİYELİMİZİ GÖRELİM”

MASSAD, bölge sorunlarını daha fazla gündeme getirmek ve bölgeden bir ismin milletvekili olarak meclise gitmesini sağlamak için bu stratejiyi kullanacak. Böylelikle MASSAD seçimlerde hem oy potansiyelini görmeyi hem de seçilirse kendi bölgelerinden bir ismi meclise göndermeyi hedefliyor.

HANGİ İSİMLER ÖNE ÇIKIYOR?
MASSAD’ın siyasi partilerde seçilebilecek yerlerde aday görmek istediği, bu olmazsa da kendi bağımsız adayı olarak öne çıkartacağı çok sayıda isim bulunuyor. Her biri kendi alanlarında başarı göstermiş, sevilen ve oy potansiyeli olan isim arasından istişareler sonucu bir ismin öne çıkması ve tüm yöre halkının bu isme destek olması bekleniyor.

İşte bölge halkıyla birlikte kamuoyunun da desteğini isimler:

 Prof.Dr. Erol Keleş,  Dr. Cihan Telo, Nihat Büyükbaş, Başaran Yaşlı, Av. İbrahim Gök, Orhan Yavuz, İlyas Keskin, Turgay Gündoğan, Ebubekir Irmak, Dr. Haşim Çakırbey, Prof. Ahmet Bedri Özer,  Fethi Ahmet Gel, Sabahattin Bulut, Mesut Aksan, Kasım Aydın, Suphi Özay, Cuma Telçeken, Faik İçmeli,  Av. Çağlar Duran,  Ali Koç,  Turan Kurnaz, Av. Hamza Sel, Mehmet Baş,  Tugay Telçeken, Uğurcan Güleç, Bedri Bora Ertem,  Musa Orhan. 

Bu isimlerden birinin milletvekili olmasıyla yörenin kaderinin değişerek, hep  kaynak ve maden verip mağdur olunan bir bölge yerine, tüm değerlerinin yöre halkına kazanım olarak dönüşmesi daha kolay ve rahatlıkla hayata geçebilecek.

Massad'ın Aday Resti

PARTİLER DİKKATE ALMALI

MASSAD’ın bölge muhtarları, kanaat önderleri ve yöre insanlarıyla birlikte almış oldukları kararın siyasi partiler tarafından dikkate alınması, dört ilçenin şehir merkezindeki oy potansiyelini ve bunun seçim sonuçlarına etkisini düşünülerek bölgeden bir ismin seçilebilecek yerden aday gösterilmesi konusunda hassas olmaları gerektiğini ifade eden siyasi gözlemciler, bu sesi duymayan siyasi partilerin oy kaybı yaşayacağını dile getiriyorlar.