Saadet'ten CHP Tepkisi

Altılı masada tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. Her ne kadar Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, CHP ve Kılıçdaroğlu'nu kıracak ve üzecek bir açıklama yapmaktan kaçınsa da partideki bazı duyarlı isimler bazı CHP'lilerin milli ve manevi konulardaki açıklamalarına tepkilerini ortaya koymaktan çekinmiyorlar.

Saadet'ten CHP Tepkisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu'nu yerden yere vurdu.

Bu dört CHP'linin 'Birliğin temeline dinamit koyduğunu' belirten Erduran, "Bu zihniyetin Millet İttifakı'nda yeri olamaz" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erduran, ''Biri ecdadıma küfreder, diğeri dinime söver, öbürü kültürümü yok sayar, bir diğeri de PKK'ya destek verir. Sayın Kılıçdaroğlu ülke birliğini yeniden tesis etmek için gayret göstersin bunlar da birliğin temeline dinamit koysun. Bu zihniyetin millet ittifakında yeri olamaz.'' ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi İzmir İl başkanı tepkisini dile getirmekle çok doğru bir hareket yapmış belki ama hedefini şaşırmış.

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, Kılıçdaroğlu’na seslenip,  dört CHP'linin birliğin temeline dinamit koyduğu gerekçesi ile bu zihniyetin Millet İttifakı'nda yeri olamaz diyeceğine kendi Genel başkanına seslenip, “Biz niye bunlarla birlikteyiz" demesi daha doğru ve isabetli olurdu.

Şarkıcı Gülşen’in İmam hatiplilere hakareti sonrası sessizliğe gömülen Karamollaoğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Osmanlıya hakareti konusunda da hala konuşmamış olması tabandaki rahatsızlığı büyütüyor. Umarız Saadet, CHP’lilerin davasına gösterdiği samimiyet kadar da olsa bir duyarlılık gösterir de ittifakı bozmaya yüreği yetmese bile milli ve manevi konularda tarafını belli eder.