Koordinasyon Önemli

Elazığ Valiliği resmi sitesinden yayınlanan paylaşımda 'Valimiz Sayın Dr. Ömer TORAMAN Başkanlığında, 2022 yılı 4. Dönem Ekim Ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Koordinasyon Önemli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yatırımcı kamu kurumlarının, 2022 yılı İlimiz yatırımları ile alakalı bilgi alınarak, koordinasyon gerektiren konular görüşüldü.”

İlimizde bulunan  resmi kurum ve kuruluşların 2022 yılı içerisinde hayata geçirdikleri ya da devam eden projelerinin görüşüldüğü koordinasyon toplantısı önemli. 

Kurumları kendi hallerine bırakmayıp olağanüstü toplantılar hariç yılda dört kez toplanması ve herkesin karnesiyle toplantıya gelmesi, yapılanlar kadar yapılmayan hizmetlerin de gerekçeleri ile birlikte masaya yatırılması, şehrimiz adına güzel bir uygulama.

İlimiz Valisi Ömer Toraman başkanlığında yapılan toplantılarda her bir kurum müdürü, kendi kurumunun yaptığı çalışmaları görsel sunumlar eşliğinde katılımcılara sundular.

Sunumlar, izleyenleri “Bu kurum gerçekten iyi çalışmış” duygusuna götürecek bir tarz ve üslupla hazırlanıyor. Kaldı ki hiç bir kurum  başarısızlığını  dile getirmez, ayranım ekşi demez. Rakamlar, ibareler ve gerekçeler zikredilirken oldukça optimist davranılır.

Bu tür koordinasyon toplantılarının ardından bir de ilgili kurumların muhatap kitlesinin temsilcileriyle ayrı bir toplantı yapılırsa işte o zaman gerçek karne ortaya çıkar.

Örneğin bu toplantıda çok güzel sunumlar ortaya koyan kurumların yaptığı projelerle şehrimizde neyin değiştiği, içme suyu, tarımsal sulama,sağlık,yol gibi konularda hangi hizmetlerin hayata geçirildiğine dair mukayeseli bir toplantının yapılması gerekir. 

Ziraat odası, tarım kooperatifleri ve üretici temsilcilerinin de katıldığı bir toplantı yapılırsa asıl amaca ulaşılır. Bu yapılmadığı takdirde her kurumun dikensiz gül bahçesinde gezer gibi toplantıya katılır sunumunu yapar, belki de takdir ve teşekkürlerle toplantıdan mutlu mesut ayrılır.

Ancak bu mutlu ve mesutluk, 20 yıldan beri bekleyen sorunlara ve sorunları yaşayan insanlarımıza ulaşmamışsa yılda 30 koordinasyon toplantısı da yapılsa sonuç çıkmaz ve sadece rutin yerine getirilmiş olur.