Kongre Öncesi İstişare Toplantısı

Ak Parti, 7-8 Ekim tarihinde gerçekleştireceği büyük kongre öncesi bakanları vasıtasıyla milletvekillerini toplayarak kongre öncesi şehirlerle ilgili sorun ve beklentiler alınıyor.

Kongre Öncesi İstişare Toplantısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof.Dr.Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un düzenlediği toplantıya katıldı. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu milletvekilleri bölge istişare toplantısında Elazığ’ın ve bölgenin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.  Elazığ'a yönelik ilgi ve alakalarından dolayı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a teşekkürlerini ileten Elazığ Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı toplantıya ilişkin sosyal medya hesabından şu mesajı yayınladı ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a teşekkür etti.

Kongre öncesi  bizzat Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın talimatıyla bu tür toplantıların yapılması gerekli ve önemliydi. Özellikle bölgelerin beklentileri, uzun süreden beri var olan ve çözülmeyen problemleri, bunlara karşı halkın duygu ve düşünceleri, yine vatandaşların parti teşkilatları ve yerel yöneticilere bakışı ve bunların başarı ya da başarısızlıklarının masaya yatırılıp rapor halinde Erdoğan’a sunulmalıydı.

Bu raporlarda öne çıkan hususlar hem Erdoğan’ın kongre konuşmasına hem de sonrasında atılacak adımlara referans teşkil etmesi adına önemliydi.

Sonuçları itibarıyla bu toplantının gölgesi, yeni oluşacak MKYK listelerine de düşecek ve birçok isim bu raporlarla birlikte yerini koruyamayacak ve uzun yıllardan beri süregelen etkili makamların aktörleri de değişmiş olacak.

Umarız raporlar yol kazalarına uğramaz ve yalın halde gitmesi gereken makama ulaşır.