Komutanlar Kimi Alkışladı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni'nde muhalefete yönelik eleştirilerine Türk Silahlı Kuvvetleri komutanlarının alkış tutması Kılıçdaroğlu'nu bir hayli kızdırmış.

Komutanlar Kimi Alkışladı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti grubundaki konuşmasında komutanlara sert sözlerle yüklenmiş ve şunları söylemiş; "Dün beni siyasal olarak eleştirirken askerlere alkışlatır oldu. Askerlerin alkışlaması şahsen hiç umurumda değil ama devlet açısından büyük bir çürümenin göstergesidir bu. Etrafınıza siyaset koridorlarında kariyer devşiren askerler koyarsınız elinizde bol yıldızlı, apoletli Orta Doğu üniformaları kalır. Onun için komuta kademesi haddini bilsin, siyaset askerin işi değildir. Herkes haddini bilecek, bulunduğu makamın ne olduğunu anlayacak." 

Kılıçdaroğlu,  anlaşılan siyasetle milli savunma sanayi hamlesini karıştırmış.

Komutanlarımız, muhalefeti kötülediği için değil, yıllardan beri  bekledikleri ve arzuladıkları bir milli savunma hamlesini gerçekleştirdikleri için Erdoğan’ı alkışlıyorlar.

Türkiye’yi silik, edilgen bir yapıdan kurtarıp sadece bölgesinde değil dünyada etkin bir rol üstlenen, ne söylediğine ve ne yapacağına kulak kesilen bir Türkiye oluşturduğu için Başkomutanlarını alkışlıyorlar.

6’lı masanın İsmail Saymaz’ın deyimiyle yedi kocalı hükümetin ülkeye neler kaybettireceğini bildikleri için alkışlıyorlar.
Kılıçdaroğlu’nun bu tepkisinden de anlıyoruz ki bu konuya çok kafayı takmış. Oysa komutanların gündemi, Kılıçdaroğlu’nun muhalefet tarzının seviyesine düşmez. Komutanlar, kaptansız metro açılışında kullandığı “peki kapıyı kim açıyor” düzeyindeki bir teknoloji ufuksuzluğu yaşayan bir lideri gündeminin köşesinden bile geçirmezler.