Biz de Bilmiyoruz Biz de…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da Battalgazi Devlet Hastanesi, Hekimhan Tünelleri, Kuru Kayısı Lisanslı Depo ve Borsası ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Biz de Bilmiyoruz Biz de…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında Elazığ’a da değinerek, “Harputlu Balakgazi ile Malatyalı Battalgazi arasındaki farkı bilmeyenlere bunları anlatmak kolay değil” ifadelerinin ardından Elazığ-Malatya arasında yapılacak olan hızlı tren hattının etüt çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Battal Gazi ile Balak Gazi vurgusu ve birilerinin bu iki önemli şahsiyet arasındaki farkı bilmediğini söylemesi önemli ve anlamlı.

Erdoğan’ın bu cümleyle hedefinden farklı siyasi kesim ve cenahlar olsa da Elazığlılar olarak bunu biraz da bizim sorgulamamız lazım.
Battal Gazi Malatya açısından gerçekten bir değer ve bu isimle büyük bir merkez ilçe var. Bu isimle büyükşehirin altında bir merkez belediye başkanlığı var.

Erdoğan’ın Cumartesi günü açılışını yaptığı ve adı Battalgazi Devlet Hastanesi olan bir önemli bir kamu kurumu var. Battalgazi adını taşıyan her kademeden okul, öğrenci yurdu, cadde ve bulvar ismi var.

Battalgazi adına düzenlenen kültürel etkinlikleri ve festivaller var.

Peki, Elazığ için önemli  ve değerli olan  Balak Gazi adına bu şehirde ne var?

Sıkı durun:  Harput’ta bir heykel ve sadece bir Lise…

Cumhurbaşkanı Erdoğan her ne kadar farklı yerlere mesaj vermek ve biraz da bu çevrelerin köklerinden ve tarihinden uzak olduklarına dikkat çekmek için “Harputlu Balakgazi ile Malatyalı Battalgazi arasındaki farkı bilmeyenlere bunları anlatmak kolay değil” cümlesini kurduysa da bizce bunun asıl muhatabı biz Elazığlılardır, Elazığ’ı bugüne kadar yönetenlerdir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a buradan sesleniyor ve diyoruz ki “Battalgazi ve Balakgazi arasındaki farkı Malatya’dan sonra Elazığ’a gelince bizzat görürsünüz. Bu değeri nasıl yok saydığımızı görmezden geldiğimizi ve bir heykelle avunduğumuzu görür ve o cümlenizin muhatabının da biz Elazığlılar olduğunu görürsünüz”

Kısacası bu iki şahsiyetin değerinin bilinmesi konusunda Malatya ile Elazığ arasında çok fark var.