İyi Keyifler…

Pandemi döneminde evde kalan bizler, başta ekmek yapmak üzere birçok yetenekler elde ettik, ev ekonomisine katkıda bulunacak pratik bilgilerle donandık.

İyi Keyifler…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

O günlerdeki tek sorunumuz virüsten korunmak için evde kalmaktı ve hayatı eve sığdırmaktı ama geldiğimiz noktada hayat pahalılığı gibi ciddi sorunumuz var.

Temel gıda maddelerine gelen aşırı zamlar, yarınlarda yapılacak yeni zamlar ve hatta yaşanacak bir gıda krizi ile karşı karşıya kalma ihtimali bizleri yeni yöntemlere ve tasarruf pratiklerine itiyor.

Son günlerde en çok zam alan ürünlerin başında çay geliyor. Bundan dolayı da çay ocaklarında çayın fiyatı 3 TL olurken kafelerde bu miktar 10 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Bu durum evlerde demlenen çaylara da yansımış durumda. Artık çaylar bir defalığına demlenmiyor. Akşam içilen çaydanlıktaki çay dökülmüyor, sabah üzerine bir kaşık yeni çay dökülerek yeniden demleniyor. Ya da tersi yapılıp, sabah taze demlenen çay, bir miktar yeni çay atılarak akşama da demleniyor.

Peki, nasıl oluyor  yeni katkı ile akşamdan kalan demlikte çayın tadı ve keyfi derseniz, deneyin görün deriz. Çok güzel ve keyifli bir çay oluyor. Bu keyif,  hem lezzetinden hem de bu hayat pahalılığında azıcık da olsa tasarruf edip bütçede daha fazla açık vermemekten kaynaklı bir keyif. Ne diyelim, bu durumdan bile keyif alabilecek duruma düştük ya… Neyse, iyi keyifleriniz olsun…