İşte Elazığ'ın Özeti!

Elazığ'ın Merkez Mahallelerinden olan Kültür Mahallesi'nde bir sokak yarım kalacak.

İşte Elazığ'ın Özeti!

Kültür Mahallesi Töreli Sokağın sağ kısmı için yıkım kararı verilmiş ve binalar boşaltılmış ancak sokağın sol kısmı, yeni ve hasarsız binalarıyla dikkat çekiyor.

İşte Elazığ'ın Özeti!

Elazığ’da yıkım sorunları boyut değiştirmeye devam ederken her gün yıkımlarla alakalı ilgi çekici farklı konulara şahit oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde değil, neredeyse her gün gördüğümüz ve haberini yaptığımız konulara bir yenisi daha eklendi.

İşte Elazığ'ın Özeti!

İşte Elazığ'ın Özeti!

"BU SORUNU ÇÖZMEZLERSE MEMLEKETİMİN HER YERİ BU SOKAK GİBİ OLACAK, YARIM KALACAĞIZ"

WhatsApp ihbar hattımıza gelen görüntülerde sokağın bir kısmı eski ve yıkılması gereken binalarla doluyken, diğer kısmının depreme dayanıklı ve hasarsız binalarla kaplı olduğunu görüyoruz. Görüntüleri çeken vatandaş, “Elazığ’da her gün, her yerde bu görüntüleri görüyoruz. Binalar yapılırken de yıkılırken de denetim sağlanmıyor. Yetkililer bir an önce, daha fazla can kaybı yaşanmadan bu sorunu çözmezlerse memleketimin her yeri bu sokak gibi olacak. Yarım kalacağız” şeklinde konuştu.

İşte Elazığ'ın Özeti!

Evet Elazığ’ın bir tarafı yıkılmayı beklerken diğer tarafı sapasağlam ayakta duruyor. Bu sorun sadece bir sokakta geçerli değil, yıkımlar acilen bitmeli ve vatandaşlar günlük hayatlarına devam etmeli.

Şairin de belirttiği gibi:

"Yaprak döker bir yanımız,

Bir yanımız bahar, bahçe"