Yürek ısıtan mücadele: koah hastası Hanife teyze, orman yangınına koştu
KOAH hastası olmasına rağmen hastalığını bir kenara bırakan Hanife Teyze, yangını söndürmek ve alevlerin ilerlemesini engellemek için var gücüyle çalıştı. O sırada bölgeye ulaşan itfaiye ekipleri, 2 uçak, 4 helikopter, 8 arazöz, 2 su tankeri ve 2 dozerle yangına müdahale ederek alevleri kısa sürede kontrol altına aldı. Yangının ormana sıçraması önlendi.
Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Fethiye Köyü'nde önceki gün anızda başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek ormana sıçradı. Alevleri gören 65 yaşındaki Hanife Tiryaki, ormanın yok olmaması için hiç düşünmeden müdahale etti.
Yukarıdaki arama formları aracılığı ile Elazığ Hakimiyet Haber arşivinde kelime, içerik, konu araması yapabilir veya gün-ay-yıl formatında tarih girerek tarihe göre haberleri listeleyebilirsiniz.