Ak Parti, CHP'ye Yine Seçim Kazandırır mı?

CHP'nin başta İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyeleri olmak üzere elinde bulundurduğu belediyelerin geleceğiyle ilgili karar verildi.

Ak Parti, CHP'ye Yine Seçim Kazandırır mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP lideri Özgür Özel'le görüşmesi sonrası gözlerin çevrildiği İYİ Parti'den "Seçimlere hür ve müstakil girme kararı aldık" açıklaması geldi. 

İYİ Parti'nin yerel seçimlere yalnız girme kararına ilişkin değerlendirmede bulunan ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Biz partilerin aldığı kararlara karışmıyoruz, saygı duyuyoruz. Ankara'da 4 milyon 200 bin seçmen var ve hepsinin oylarına talibiz. Ankara için hizmet ve proje üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Ankara’da Mansur Yavaş’a İyi Partinin oylarının gelmeme ihtimali yüksek olmakla birlikte sandık ittifakı yapılarak birçok İyi Parti seçmeninin Ak Parti’nin karşısındaki en güçlü adaya oy vermesi ve bu oylarla Yavaş’ın yeniden seçilmesi Ankaralının gündeminde. 

Bu gerçeği gören Yavaş da olaya teenniyle yaklaşıyor ve “partilerin kararına karışmıyoruz  ve biz Ankara için çalışmaya devam edeceğiz” cümleleriyle seçmeni sandık ittifakına davet ediyor.

İstanbul’da durum daha farklı. Akşener’in Fatih Sultan Mehmet’e benzettiği, ablasının yüzünde rabbiyesir gördüğü İmamoğlu’na kayıtsız kalınması düşünülemez. İyi Parti resmi bir ittifak yapmasa da İstanbul’da el altından İmamoğlu’nu destekleyecek.

Bu kritik süreçte hükümet ve bakanların çok dikkatli ve özenli davranmaları, bu iki belediye ile ilgili herhangi bir yolsuzluk, usulsüzlük ve denetmen gönderilmesi konusunda seçimleri beklemesi gerekir. Zira mağdur algısı oluşturulursa ve bunları İmamoğlu ve Yavaş seçim kampanyasında kullanırsa ki kullanmaları  halkın desteğini alarak yeniden seçilmeleri sağlanmış olur ki bu potansiyel ne yazık ki Ak Parti ve bakanlıklarda var.

Söylememiz o ki Ak Parti CHP’nin adayından çok kendi adayı ve projeler üzerine yoğunlaşmalı. Mevcut CHP’li başkanları zora sokacak düşüncesiyle ortaya atılan iddialar seçmen nezdinde ters tepebilir ve bu isimler yeniden seçilebilir.

Ak Parti eskiden olsa böyle teknik hatalar yapmazdı. Ama son yıllarda Ak Parti öyle hatalar yapıyor ki bunları muhataplarına bir kez daha hatırlatalım istedik. Tabi duyulursa, duymak istenilirse…