İş Dünyasının Krediye Erişme Sorunu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, iş dünyasının en büyük sorunlarının başında gelen krediye ulaşma probleminin ticaretin tüm ekosistemini bozduğunu belirterek, 'Temmuz ayı başında yapmış olduğumuz anket çalışmamızda karşımıza çıkan bu önemli soruna TOBB Genel Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu'da sosyal medya üzerinden dikkat çekmiştir' dedi…

İş Dünyasının Krediye Erişme Sorunu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anketten Finansmanla  İlgili Çıkan Çarpıcı Sonuçlar…
Elazığ TSO tarafından 01-06 Temmuz 2022 tarihleri arasında Elazığ iş dünyasına yönelik olarak yapılan Ekonomik Durum Tespit Anketine işaret eden Başkan Arslan, “Sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmış olduğumuz anket çalışmasına 559 üyemiz katılım sağlamıştır. Ankete katılan üyelerimizin yüzde 59.57’si Kredi ve Dış Fon İhtiyacının devam ettiğini ifade etmiştir. Yine, kerdi talebinde bulunanların büyük çoğunluğunun taleplerinin karşılanmadığını görüyoruz. Anketimizde bir diğer çarpıcı sonuçta 559 kişiden 377 kişinin bankalardan olumlu cevap alamayınca eş dosttan borçlanma ve gayrimenkul satışı ile kredi sorununa çözüm aradıkları tespit edilmiştir.”

Hisarcıklıoğlu Tarafından Gündeme Taşındı…
Elazığ TSO tarafından yapılan anket ile belgelenen sorunun TOBB Başkanı tarafından Ülke gündemine taşındığına dikkat çeken başkan Arslan, “İş dünyasının krediye ulaşamama sorununa TOBB Genel Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’da sosyal medya üzerinden dikkat çekerek, ‘Banka kredilerine ulaşmak zorlaştı. Türkiye'nin her il ve ilçesinden bankalara yönelik şikayetler artıyor. Firmaların kredi talepleri karşılanmıyor veya çok yüksek maliyetler çıkarılıyor. Üretim, istihdam, yatırım için bankaları daha duyarlı ve yapıcı olmaya davet ediyorum’ ifadelerini kullanmıştır. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak anket sonuçlarımızı paylaşmış olduğumuz TOBB tarafından raporda yer alan bu çok önemli sorunun Genel Başkanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılmış olması çok değerli olmuştur. İnşallah ülke genelinde tüm iş dünyasını yakından ilgilendiren bu konuya en kısa sürede çözüm üretici bir aksiyon alınmasını umut etmekteyiz” dedi.