Tartışmalı Kavşak Yeniden Ulaşıma Açıldı

Hicret Mahallesi'nde bulunan ve şehri yeni TOKİ konutları ile güneyde bulunan 30 köye bağlayan Güney Çevre Yolu üzerinde kavşak yeniden ulaşıma açıldı.

Tartışmalı Kavşak Yeniden Ulaşıma Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 30 köy ve 2 mahallenin yoğun bir şekilde kullandığı GüneyÇevre Yolunda uzun yıllardan beri kullanılan ve trafik ışıklarının da bulunduğu kavşağın karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından kapatılması büyük tepki getirmişti.

Tepki üzerine kavşağın yeniden açılacağı duyurulmuştu.

Yapılan çalışmalar neticesinde kavşak bugün yeniden ulaşıma açıldı.

MUHTAR GÜLBASAN'DAN TEŞEKKÜR
Kavşağın tekrara açılması ile ilgili açıklamalarda bulunan Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, açıklamasında kavşağın kapatılmasının büyük bir mağduriyet oluşturduğunu, yetkililerin bu mağduriyete sessiz kalmamasından ötürü teşekkür ettiğini belirterek şunları söyledi: "Bir süre önce kavşağımız kapandı. Bu sadece Hicret Mahallesi’ni ilgilendiren bir durum değildi. 35’e yakın köyün ulaşımı bu yolla sağlanıyor. Ayrıca yeni mahalle olan Yemişlik Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımızın sürekli kullandığı yoldu. Bu yol kapanınca hem vatandaşlarımız hem de esnaflarımız mağdur oldu. Birkaç esnafımız dükkanlarını kapattı. Bu neden bizler çok büyük bir mağduriyet yaşadık. Kavşağımızın yeninden açılması için gerçekten önemli bir mücadele verdik. Bugün verdiğimiz mücadelenin karşılığını aldık. Kavşağımız yapılan çalışmalar sonucunda yeniden ulaşıma açıldı. Valimiz, Belediye Başkanımız ve Karayolları Bölge Müdürümüz, halkın sesine kulak vererek vatandaşın mağdur olduğunu hissettiler ve kavşağımız bugün tekrar açıldı. Burada emeği geçen başta Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, Karayolları Bölge Müdürümüz ve basınımıza teşekkür ediyorum."