İHH, Yaraları Sarıyor

Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 50 bine yakın canımızı yitirdiğimiz depremlerde afetzedelerin her türlü ihtiyaçlarına ilk günden beri koşan İHH, en koordineli çalışan yardım kurumlarından biri olarak bölgedeki desteklerini sürdürüyor. Elazığ İHH, Malatya'da günlük sıcak aş, arama-kurtarma çalışmaları yanında sosyal hizmetlerine devam ediyor.

İHH, Yaraları Sarıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki  ve ardından yaşanan çok sayıda depremlerin ardından tüm ekibi ve imkânları ile deprem bölgesinde arama kurtarma, lojistik, sosyal faaliyetler ve sıcak yemek gibi faaliyetlerle seferber olan İHH  Elazığ Şubesi, Malatya’da faaliyetlerini kesintisiz devam ettiriyor.

İHH, Yaraları Sarıyor

MALATYA’YA LOJİSTİK MERKEZ 

Yaşanan depremlerin ardından birçok ilde ana depo ve lojistik merkez oluşturan İHH, Malatya Organize Sanayi Bölgesinde oluşturduğu merkezle gelen yardımları ihtiyaç bölgelerine ulaştırıyor.

İHH, Yaraları Sarıyor

HEMŞERİMİZDEN BÜYÜK FEDAKARLIK

İHH’nın bölgedeki afetzedelere ulaştırmak için gerekli olan Malatya OSB’deki deposunu ilk günden beri tahsis eden Elazığlı iş insanı hemşerimiz Hakan Yılmaz Çiçekli,   bununla da kalmayarak kendisi ve oğullarıyla yardım faaliyetlerinde bizzat bulunuyor ve şehrin dört bir yanına ulaşılmasına destek oluyor.

İHH, Yaraları Sarıyor

BÖLGEYE HİTAP EDİYOR

Hemşerimiz Hakan Yılmaz Çiçekli tarafından tahsis edilen 8 bin metrekarelik kapalı depodan oluşan lojistik merkezde yurdun değişik bölgelerinden gelen gıda, yakacak, soba ve hijyen ürünlerini tasnif edilip koliler halinde  ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

İHH, Yaraları Sarıyor

İHH Malatya Lojistik Merkezi Sorumlusu ve Bölge Yardım koordinatörü Bekir Gün, İHH Genel Merkez ile yurdun dört bir köşesinden gelen yardımları gönüllüler tarafından tasnif ettikten sonra depremin mağdur ettiği il, ilçe, belde ve köylere ulaştırdıklarını ifade etti.

Elazığ İHH Şubesinin Malatya’da başta üç öğün sıcak aş olmak üzere, kuru gıda, yakacak, psikososyal destek, kuaförlük gibi sosyal çalışmaları da özveriyle yürüttüğünü ifade eden Gün, bu konuda Elazığlıların duyarlılığına teşekkür etti.

İHH, Yaraları Sarıyor

ELAZIĞ İHH’NIN ÇALIŞMALARI

İHH Genel Merkezi ile eşgüdüm halinde çalışmalarını yürüten Elazığ Şubesi, Malatya Belediyesi Millet Bahçesi’nde kurulan yardım çadırındaki çalışmalarını yoğunlaştırarak devam ediyor.
Yardım çadırında oluşturulan mutfak bölümünde depremzedelere sıcak yemek imkânı sunan İHH Elazığ Şubesi, her gün yaklaşık 1.100 kişilik sıcak yemek çıkarıyor. 

İHH, Yaraları Sarıyor

İHH ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI 

Depremin ilk saatlerinden itibaren en yakın olması dolayısıyla Malatya iline giden İHH arama-kurtarma ekibi sorumlusu Abdulkadir Çiçek, enkaz altından çok sayıda insanın canlı olarak kurtardıklarını ifade etti.

İHH, Yaraları Sarıyor

GÖNÜLLÜ AŞCILIK YAPIYOR

İHH’nın kurduğu mutfakta oğlu ile birlikte gönüllü aşçılık yapan dünyanın dört bir tarafındaki faaliyetleri ile sosyal medyada popüler hale gelen aşçı Fuat Güler, hayırseverlerin katkılarıyla depremzedelere günlük sıcak yemek çıkardıklarını söyledi.

İHH Kovancılar Yetim Birimi Başkanı Bayram Üstünkaya, yaralar iyileşinceye kadar burada hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.

BAŞKAN ALTUNBAŞ: “ACILARI AZALTMAYA ÇALIŞIYORUZ”

İHH Elazığ Şube Başkanı Erdal Altunbaş da İHH Elazığ Şubesi olarak Malatyalı kardeşlerimizin sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılamak adına kurulan  aşevi, gönüllü aşçılar ve çalışanlarla depremzedelerin acılarını bir nebze azaltmaya çalıştıklarını söyledi. 

İHH, Yaraları Sarıyor

ÇOCUKLARA KUAFÖR HİZMETİ

Depremzedelere sosyal yardımlarını da sürdüren Elazığ Genç İHH Çalışan Gençlik Birimi,  Elazığlı gönüllü berberlerin katkılarıyla depremzedelere tıraş olma imkânı sağladı. 
Battalgazi Belediye Meydanındaki çadır kentte oluşturulan çok amaçlı çadırda Elazığlı gönüllü kuaförler,  depremzedeleri tıraş ettiler.  

Gönüllü kuaförler Baran Dinç ve Özgür Aydemir böylesine bir etkinlikte görev almaktan ve makaslarını depremzedeler için kullanmaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler.