28 Şubat'ta Bakana Rest Çeken Bir Yiğit..

'Demokrasiye balans ayarı' sözleri ile gerçekleştirilen postmodern darbenin üzerinden 26 yıl geçti. Tarihin kara lekesi 28 Şubat, Sincan'da yürütülen tanklar ve gözü yaşlı başörtülü öğrenciler ile akıllara kazındı.

28 Şubat'ta Bakana Rest Çeken Bir Yiğit..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

28 Şubat postmodern darbesinin karanlığı, Refah Partisi’nin 1995 seçimindeki galibiyeti ile başladı...

Refah Partisi (RP) ve Doğru Yol Partisi (DYP) tarafından kurulan 54. Hükümet, 28 Haziran 1996'da ülke yönetimine geçti.

Merhum Necmettin Erbakan'ın Başbakan, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in ise Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev aldığı hükümet, "rejimi tehdit ettiği" iddiasıyla tartışmaların odağı oldu.

DYP’Lİ BAKANLAR, MGK KARARLARINI SAVUNUYOR

Refah Partisi ve Doğruyol Partisin koalisyonu ile kurulan Refahyol Hükümeti’nin DYP kanadına mensup bazı bakanlar, Milli Güvenlik Kurulu tarafından alınan kesintisiz eğitim, Kur’an Kurslarının kapatılması ve İmam Hatipte öğrenim gören kız öğrencilerine getirilen başörtüsü yasağını destekleyen ve bunu gittikleri her ilde savunan konuşmalar yapıyorlardı.

AKŞENER: “MGK KARARLARI UYGULANACAK”

Dönemin İç İşleri bakanı Merak Akşener,  Mehmet Ali Birand’ın 32. Gün programına katılmış ve MGK kararlarının harfiyle uygulanacağını ifade ederken Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez de illeri gezerek MGK kararlarını savunuyordu.

Bu kapsamda Elazığ’a da gelen Yalım Erez, TOBB tarafında Edibe Can Müftülük Salonundaki toplantıya katılarak MGK kararları ile kesintisiz eğitimi savundu.

ELAZIĞ’IN YİĞİDİ HAMZA YANILMAZ

Toplantıda bulunulan dönemin Refah Partili Belediye Başkanı Hamza Yanılmaz, Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez kürsüde konuşurken ayağa kalktı ve bakanın konuşmasını protesto ederek salona terk etti.

Başkan Hamza Yanılmaz’ın bu tepkisine destek veren salondakiler de Bakan Yalım Erez’i protesto etti.

“NEDEN HABERİMİZ OLMADI”

Olaydan birkaç gün sonra Çatalçeşme Mahallesinde halkla görüş toplantısında yaşadıklarını bir kez daha vatandaşlara anlatan Başkan Hamza Yanılmaz, Bakan Yalım Erez’e tepkisini duyan birçok hemşerisinin “neden bize haber vermediniz biz de bakana tepkimizi gösterirdik” dediklerini ifade etti.

İşte o görüntüler: