HDP, Taviz Peşinde mi?

Genel seçimlere az bir zaman kala muhalefette adaylık görüşmeleri sürerken HDP'den geçtiğimiz hafta gelen açıklama bir anda gündeme oturmuştu.

HDP, Taviz Peşinde mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kendi adayları ile seçime gideceklerini ve adayın en kısa zamanda açıklanacağını vurgulamıştı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, konuşmalarını daha da öteye taşıyıp partisinin hiçbir masanın yandaşı olmadığını belirterek, “HDP şamar oğlanı değildir. Kendi adayımızı çıkaracağız ve ikinci tura kalması için de büyük bir seferberlikle çalışacağız.” dedi.

Buldan’ın bu sözünün 6’lı masada nasıl yankılanacağı, HDP’nin desteği olmadan seçimleri kazanamayacaklarını bildikleri halde bu çıkışa masa liderlerinin nasıl bir tepki verecekleri merak konusu.

Kılıçdaroğlu, bugüne kadar Davutoğlu’nun “Bizim sözümüz dikkate alınmazsa hükümeti bozar erken seçime gideriz” restini yuttuğu gibi HDP’nin benzer açıklamalarını da sineye çekti ve herhangi bir tepki veremedi.

Kılıçdaroğlu, HDP desteği olmadan diğerlerinin desteğinin çok da anlamlı olmadığını bildiği için vaziyeti idare etmeyi tercih ediyor.

İlk defa kazanma ihtimalinin güçlü oranda belirdiği bir dönemde Davutoğlu’nun kendisine destek şartıyla önüne sürülecek tüm maddeleri kabul etme noktasında. Ve yine diğer tüm partiler de Kılıçdaroğlu’nun kendilerine muhtaçlığını siyasi rant, bakanlık, yöneticilik ve hatta siyasi sıçrama olarak kullanmanın hesaplarını yapıyorlar.

Tüm hesap kitaplar ve tüm şarkılar seçimi kazanma üzerine ve bunun için gerekirse tüm tavizleri verme modunda ve konumunda.

Bu tavizlerin ülkeye faturası ne olur, bunun telafisi için ne kadar süreye ihtiyaç duyulur onu da yaşayıp göreceğiz.