Aktaş'tan Adaylık Açıklaması

İlimizin yetiştirdiği önemli değer ve üst düzey yöneticilerinden olan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın isminin siyasi kulislerde milletvekili aday adayı olarak geçiyordu. 

Aktaş'tan Adaylık Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet Gazetesi olarak da olası milletvekili aday adayları arasında ismini sıklıkla zikrettiğimiz ve milletvekilliği görevini çok iyi bir şekilde yapacağını ifade ettik.

Bizlerin bu iyi niyetli öngörülerimize karşın hem Ak Parti hem de emniyet camiası arasına fitne tohumları ekmeye çalışan muhalif yayın organlarında yer alan değerlendirmeleri de şaşkınlıkla izliyoruz.

T24 yazarı Tolga Şardan, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın Ak Parti’den milletvekilliği adaylığına hazırlandığını, bu amaçla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya haber gönderdiğini öne süren bir yazı kaleme alınca Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'tan açıklama gecikmedi.

Aktaş, yazılı açıklamasında,  "Genel Müdürlük yapma şerefine nail olduğum Türk Polis Teşkilatımıza ve şahsıma yaklaşımı malul ve malum olan bir internet sitesi yazarı tarafından kaleme alınan yazı tümüyle maksatlıdır ve 178 yıllık şanlı maziye sahip Polis Teşkilatımız içinde fitne çıkarmaktan başka bir amaca hizmet etmemektedir. Bugüne kadar bizleri hedef alan provokasyon girişimleri gibi bu iddialar da sayısız başarılara imza attığımız terörle ve suçla mücadelemizde bizleri asla durduramayacak ve geri döndüremeyecektir. Dün olduğu gibi bugün de görevimizin başındayız. Fitne amaçlı girişimleri püskürtmeye de kararlıyız."

Deneyimi, saygınlığı, dürüstlüğü ve mesleğindeki başarılarıyla son yıllarda öne çıkan Emniyet  Genel Müdürü Mehmet Aktaş, milletvekilli olarak da bu ülkeye hizmet etmeyi düşünmesi kadar doğal bir şey olamaz. Kendisi bunu düşünmese bile bu göreve kendisini yakıştıran çok sayıda hemşerilerimiz de olabilir. Ancak her Türk vatandaşının hakkı olan seçme ve seçilme özürlüğünü emniyet camiasında bir fitne oluşturmak için ve özellikle de Bakan Soylu ile Aktaş’ın arasında bir sorun varmış gibi lanse etmek gazetecilik değil fitneciliktir.

Tolga Şardan ne derse desin, ne yazarsa yazsın Emniyet Genel Müdürü hemşerimiz Mehmet Aktaş, eğer hizmetini milletvekili olarak sürdürmek istiyorsa aday adayı olur ve siyasete girer. Yok, hizmetine mevcut konumuyla devam etmek istiyorsa aday adayı olmaz ve ülkeye genel müdür olarak hizmet eder. 

Kişinin kendi hür iradesi ile yapacağı ya da yapmayacağı bir konuda niyet okumak ve sanki bir sorun varmış gibi bunu bir kehanete taşımak densizliktir, nafile çaba ve gayretlerdir.