Hangi Başkanlar İstifa Edecek?

Haziran 2023 seçimleri öncesi bazı partiler teşkilatlara yönelik adaylık şartlarını açıkladılar. CHP Genel Merkezi, il başkanlarının aday gösterilmeyeceğini, aday olmak isteyen başkanların görevden ayrılmaları yönünde teşkilatlara yazı gönderdi.

Hangi Başkanlar İstifa Edecek?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda CHP Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran’ın önümüzdeki günlerde görevinden ayrılması ve teşkilat içinden birinin görevlendirilmesi bekleniyor.

Benzer bir uygulamanın Ak Parti’de yaşanması ve adaylık düşünen il başkanlarının görevden ayrılmalarının istenmesi bekleniyor.

MHP İl Başkanı Semih Işıkver’in de milletvekilliği adaylığı için önümüzdeki günlerde görevinden ayrılacağı ve yerini teşkilattan deneyimli bir isme bırakacağı dillendiriliyor.

İYİ Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler’in herhangi bir adaylığı söz konusu olmadığı, daha doğrusu  güçlü ve etkili isimler yarıştığı için istifa etmesi beklenmiyor. 

Millet ittifakı, Elazığ’dan Saadet Partisi’ne bir kontenjan verirse, İl başkanı Abdullah Akın da istifa etmek zorunda kalabilir.

Diğer partilerde herhangi bir değişim görülmüyor. Tüm bu gelişmeler ışığında önümüzdeki günlerde şehir siyasetinde yeni yüzler ile daha sık karşılaşacağız demektir. 

Halk, milletvekili listelerinde yenilik beklerken bunun önce parti il başkanlarından başlatılması da önemli bir gelişme.  Hadi hayırlısı…