İsmail Amcayı Örnek Alın

Birkaç gün önce Elazığ'da yaşayan 74 yaşındaki İsmail Yılmaz isimli duyarlı bir hemşerimizin taşlık bir araziyi ıslah edip, taşları belirli noktalara topladıktan sonra açılan toprak alana fidan diktiğine dair haberi okumuş ve amcamızdaki bu ağaç ve yeşil aşkına hayran kalmıştık.

İsmail Amcayı Örnek Alın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Amcamızın oluşturduğu bu alana  daha çok ağaç dikmek için fidan talebinde bulunduğunu öğrenen Orman Bölge Müdürümüz  Salih Çetiner, bu çalışmaya kayıtsız kalmamış hem kendisini ziyaret etmiş hem de 500 adet fidan vermiş.

İlk bakışta güzel bir adıma güzel bir karşılık verilmiş gibi görünüyor değil mi bu olay. Elbette ki bu ziyaret kayıtsız ve tepkisiz kalınmasından iyidir. En azından amcamızın çevre ve ağaç sevgisi takdir edilmiş ve emeğin manevi karşılığı verilmiş.

Ancak bu olayla 74 yaşındaki İsmail amcamız, asıl ve tek işin tabiatı ağaçlandırmak olan Orman Bölge Müdürlüğüne ayrıca bütün kurum ve STK’lara çok güzel bir örnek olmuş. 

Demek ki 74 yaşındaki bir amcamız, TOKİ binalarına komşu ve şehir merkezine yakın, muhtemelen de imarda ağaçlandırma alanı olarak geçen ancak bu güne kadar ilgili kurumda  dahil hiçbir kurum ve kuruluş ile STK’nın  ağaç dikme akıllarına gelmeyen bu alan tek başına ve tek insan emeği ile bir ayda ıslah edilmiş ardından fidan dikilmiş.

Kamu kurumları onca iş makineleri, onca elemanları ile ayda yılda bir  törensel etkinlikler yaparak sembolik ağaç dikme ritüelleri yapadursunlar, İsmail amcamız tüm yüreği ve emeği ile dağı bağ haline getirmiş bile.