Hala Arıyoruz!..

Dün bu köşelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elazığ'ın beş milletvekili adayını belirleme görevini bize vermesi varsayımından hareketle liste yapmaya çalıştığımızı yazmıştık.

Hala Arıyoruz!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Listeyi beşe tamamlayamadığımız, zorlamalarla Erdoğan’ın kriterlerine uygun ancak dört isim listeye yazabildiğimizi dile getirmiş ve beşinci ismi de okurların önermesini istemiştik.

Yorumlardan ve özelden gelen beşinci isimlerin tümünün zaten bizim listemize yazdığımız dört isim içinde olması da gösteriyor ki bu memlekette ciddi bir aday sıkıntı ve sorunu var.

Okurlarımızın birçoğunun siyaset düşünen isimleri kastederek “aday adayından çok ne var” tespitlerine de katılıyoruz. Ancak bizlerin tespit etmeye çalıştığı isimler, cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “şu an için siyaset içinde olmayan, nitelikli, halkın sevdiği, bulunduğu yerde kendisine sempatiyle bakılan, yaptığı işte kendisini pozitif şekilde ayrıştırmış, yıpranmamış, mümkün oldukça genç isimlerden bir liste” tarif ve şablonuna göre isim yazmaya çalıştık.

Erdoğan’ın bu tarifine uygun düşecek belki birçok isim vardır bu memlekette ama onların da ya parası yok ya da sahibi yok. Sahipsiz Elazığ gibi sahipsiz adaylarımız da varmış meğer. Birileri bu değerleri öne çıkarmalı ve cesaretlendirmeli. Yoksa fasit daire içerinde bocalayan  bir şehir olmaya devam eder, günün sonunda da bundan yakınan biz oluruz. Bu arada biz hala beşinci isim arıyoruz.