Güneykent'in Ulaşım Çilesi

Güneykent Mahallesi'ne minibüsle ulaşımın Hicret Mahallesi hattı üzerinden yapılması vatandaşların ulaşımda büyük bir çile yaşamasına neden olurken Yeni Otogara ulaşımın da bu hat üzerinden yapılacak olması sorunu çözülemez bir noktaya taşımış durumda.

Güneykent'in Ulaşım Çilesi

24 Ocak 2020 depreminden sonra yeni bir yerleşim yeri olarak Elazığ’da yaklaşık 40 bin vatandaşın yaşadığı Güneykent Mahallesi’nin ulaşım çilesi devam ediyor. 
Elazığ Belediyesi, sorunun çözümü için tüm imkanlarını zorlayarak hem ulaşım filosuna kattığı iki körüklü otobüsler hem de mevcut sefer sayılarında artış gibi çözümleri devreye koysa da mahalleye özel ulaşım sağlayan müstakil bir minibüs hattı olmadığından sorun bir türlü çözülemiyor.

OTOBÜS ŞÖFÖRLERİ DE ZOR DURUMDA

Oldukça kalabalık seferler nedeniyle otobüs şoförlerinin zor anlar yaşadığı her geçen gün gözler önüne serilmekte. Güneykent Mahallesi’ne giden minibüs güzergâhının vatandaşlara uymadığı aynı zamanda yeni açılan terminal yolcularının da Güneykent minibüslerini kullanması gündemde. Konuyla alakalı Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş, açıklamalar da bulunarak yetkililerden mahalleli adına çağrıda bulundu.

MAHALLEYE UYMUYOR

Hicret Mahallesi’nden geçen minibüs hattının Güneykent Mahallesi’ne uymadığını, güzergâhın valilik, belediye, tapu, aksa doğalgaz ve okulların olduğu bölgeden gitmesi gerektiğini söyleyen Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş: “Otobüs terminalinin gelmesiyle beraber Hicret Mahallesi minibüs hattı kendine yetmezken bir de Güneykent Mahallesi’ne sefer yapması akıl tutulmasına sebebiyet veriyor” dedi.

“YENİ DÜZENLEME İSTİYORUZ”

Karataş; “Yeni alınan körüklü otobüsler bir nebze de olsa rahatlatsa da güzergahın yeniden ele alınarak mahalleliyi rahatlatacak şekilde tekrardan düzenlenmesini istiyoruz. Eğer güzergah değiştirilemiyorsa uçakla gelemeyeceğimize göre birilerinin hattından geçmek zorunluluğumuz olduğundan dolayı bize en yakın olan Ataşehir Sürsürü hattından gelemiyorsak bizlere bir hattın açılmasını yetkililerden istiyoruz” dedi.

TALEBİMİZ OTOBÜS HATTI İLE AYNI GÜZERGAH”

Muhtar Karataş; “Minibüs hattının hicret mahallesi ve yeni yapılan otogara yetmezken Güneykent’e hiç yetmeyeceği için bir an önce Güneykent Mahallesi’nin minibüs hattının değiştirilip, otobüs hattı ile aynı güzergahta olmasını mahalleli olarak yetkililerden talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

ULUKENT MAHALLESİ DE AYNI SORUNU YAŞIYOR

Güneykent mahallesinin minibüs sayısının azlığı sebebiyle yaşadığı sorunu Ulukent Mahallesi  sakinleri de  yaşıyor. Saat 15’ten itibaren minibüs durağında minibüse binmek için uzun kuyrukların oluşması gözlerden kaçmıyor. Dakikalarca minibüs bekleyen Ulukent sakinleri hat sayısının artırılması gerektiğini dile getiriyorlar. 

ŞEVKET TORAMAN’A ÇAĞRI

Mahalleye minibüsle ilk ulaşımın başladığı günlerde bu konu tartışmaya açılmış ancak Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, hatların zarara uğramaması nedeniyle seferlerin Hicret Mahallesi hattı üzerinden yapılacağını söylemiş ve bu konuda ısrarcı olmuştu. 

Vatandaşlar, yeni otogarın açılmasıyla birlikte ulaşımın çileye dönüştüğünü belirterek Şevket Toraman’a hem esnafın hem de vatandaşın mağdur olmayacağı bir çözüm üretilmesi için çağrıda bulundular.

Toraman’ın böylesi bir adım atmaması halinde belediyenin bu güzergâha yeni otobüsler koyması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, 30 bin nüfuslu bir mahallenin yok sayılamayacağını dile getiriyorlar.