Başkan Adayı Duran ve İl Başkanı Özkan'dan Hakimiyet'e Ziyaret

CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran ve CHP Elazığ İl Başkanı Onur Özkan Hakimiyet Gazetesi imtiyaz sahibi Ahmet Toprak'ı ziyaret etti.

Başkan Adayı Duran ve İl Başkanı Özkan'dan Hakimiyet'e Ziyaret

14. Kuruluş Yıldönümünü kutlayan gazetemize bir ziyaret gerçekleştiren CHP Elazığ Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran, başta Ahmet Toprak Olmak üzere tüm ekibimizi kutladı.

Elazığ’ın açıklanan ilk adayı olan Av. Duran, ziyareti kapsamında muhabirlerimizin sorularına da yanıt verdi. Elazığ’da belediye seçimleri için de iddialı olduklarını vurgulayan Başkan Adayı Duran, genel seçimde elde ettikleri başarıyı devam ettireceklerini söyledi.

“KENDİMİZİ YETERİNCE İFADE ETTİK”

Önceki seçimlerde elde edilen başarıları değerlendiren Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar Duran: “Yerelde çalışmalarımız beş buçuk yıl önce başladı. Gürsel Bey’in 2018 yerel seçimlerinden sonra milletvekili olmasından sonraki süreçte Elazığ’da ciddi çalışmalar yapıldı. Her zaman sahadaydık. Sürekli halkın dertleriyle sıkıntılarıyla bire bir ilgilendik. Bunun mükafatını bir sonraki seçimde aldık. Geçen yerel seçimlere İyi Parti ittifakı ile girdik ancak istediğimiz bir sonucu alamadık. Fakat 2 genel seçim arasındaki süreçte Elazığ’a kendimizi yeterince ifade ettiğimizi, anlaşılabilir olduğumuzu, şehrin alışkanlık haline gelen oy verme kültüründen farklı bir yöne geçtiğimizi düşünüyorum.” dedi.

“41 YILLIK HASRETE SON VERİLDİ”

Başkan Adayı Duran, açıklamasının devamında: “Cumhuriyet Halk Partisi yıllardır Elazığ’da etkili olamamıştı. Çok partili sisteme geçtikten sonra bir belediye başkanı çıkmamış. Gürsel Bey seçilmeden önce 41 yıl milletvekili de seçilmemiş ama siz kendinizi ispatlarsanız üstüne koyarsanız zaman içerisinde başarının arttığını görüyorsunuz. Gürsel Bey’in seçildiği dönemde 36 bin oy aldık. Bu rakam 77 binlere kadar geldi. Yerel seçimlerde de aynı şekilde iddialıyız. Önümüzdeki seçimlerde de çok farklı sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Bunu bir dilek olarak bir arzu olarak söylemiyorum, sayısal verilere bakarak konuşuyorum.” İfadelerine yer verdi.

Başkan Adayı Duran ve İl Başkanı Özkan'dan Hakimiyet'e Ziyaret

“ELAZIĞI HALKÇI BELEDİYE ANLAYIŞI İLE BULUŞTURACAĞIZ”

Elazığ’a adil bir yönetim anlayışı ve halk belediyeciliği ile hizmet edeceklerini belirten Duran: “Yıllardır Ak Parti’nin bahsettiği gibi bir gönül belediyeciliğinden bahsetmiyoruz. Çünkü gönül kendinize yakın olana, gönlünüzdekine yaptığınız bir siyasettir. Biz o belediyeciliği kabul etmiyoruz.  Biz halkın belediyeciliğini düşünüyoruz. Mustafapaşa Mahallesine de Çaydaçıra’ya da Sürsürü’ye de hizmet götüreceğiz. Hizmeti eşit değil, adil olacak şekilde götüreceğiz. Bir yerin adı daha havalı, oradaki yerleşim yeri biraz daha havalı diye bütün yük oraya verilmemeli. Biz bu hususla hareket ediyoruz, bunu hedef aldık. 31 Mart seçimlerinden sonra Elazığ’ı halkçı belediye ile buluşturacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“HAKİMİYET GAZETESİNİ KUTLUYORUM”

Belediye Başkan Adayı Duran, Hakimiyet Gazetesi’nin önemli bir misyon üstlendiğini de vurgulayarak: “Elazığ genelinde konuşmak gerekirse basın ön planda olan, halk tarafından ciddi olarak takip edilen bir camia. Bölgede diğer illere bakıldığında bu kadar rövanşta olmayan bir camia. Bunun sebebi ise Elazığ basının kaliteli ve güvenilir olmasıdır. Ön planda olanlardan birisi de Hakimiyet Gazetesidir. Yapmış olduğu değerlendirmeler, yeri geldiği zaman eleştiri yapması yeri geldiğinde ise desteklemesini çok iyi biliyor. Sadece bir siyasi görüşü desteklemeyen, herkese eşit mesafede duran bir yayın anlayışı var. Bir siyasi görüşü ya da herhangi bir konuyu olumlu bir durumda överken hata yapıldığında ise bunu cesurca dile getirebilir. Bu sebeplerden dolayı Hakimiyet Gazetesini kutluyorum. Ahmet Bey ve gazete çalışanlarına nice nice yıllar diliyorum.”  ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

ÖZKAN: "CHP PROFİLİNE UYGUN ADAYLARLA YOL YÜRÜYECEĞİZ"

CHP Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, da ziyaret kapsamında açıklamalarda bulundu. Başkan Özkan, aday olacak belediye başkan adaylarının CHP profiline uygun kişiler olacağını dile getirdi.

Başkan Adayı Duran ve İl Başkanı Özkan'dan Hakimiyet'e Ziyaret

 Elazığ'da seçimlere Av. Coşkun Çağlar Duran adaylığında CHP olarak gireceklerini vurgulayan Özkan: "İl merkezinde herhangi bir ittifak ortaklığı şuan için  mümkün değil. CHP olarak cumhuriyetin yüzüncü yılında beldeler dahil her yerde aday çıkarmak için elinden geleni yapıyor ve yapmaya devam edecektir. Partimizin özelinde partili anlayışı var ve bu partili anlayışına uyacak olan kesinlikle simalar olacaktır. Eğer bize herhangi bir yerden bir teklif gelirse ya da biri bizim çatımız altında seçime girmek isterse  CHP profiline uymayan insanlarla asla yol yürümeyeceğiz. CHP profiline uyan özellikle sayın milletvekilimiz Gürsel Erol'un her zaman dile getirdiği cumhuriyetin ilkeleriyle Atatürkçülükle, milliyetçilikle problemi olmayan Elazığ bilen ve Elazığ'da nasıl yürünmesi, konuşması gerektiğini bilen Elazığ halkına irite olmayacak kişilerle çalışırız." ifadelerini kullandı.