Gerçekle Yüzleşmek

İktidarın amansız savunucu kalemleri Hüseyin Gülerce, Cem Küçük ile Mehmet Özhaseki gibi konuşmalarında zaman-mekan-ihvan gibi ilkeleri aşmış ve işi duygusala bağlamış daha birçok isim, Ak Partinin 2023 seçimlerinde çok rahatlıkla seçimi kazanacağını dile getirip Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da etkileyip önlem almalarını engellemelerine rağmen Ak Partideki düşüşü Hakimiyet olarak sıklıkla dile getiriyoruz.

Gerçekle Yüzleşmek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu gerçeği dile getirmekle kalmıyor, Ak Parti’nin yeni seçmen ve yeni üye yapmak gibi nafile bir gayret  yerine, kuruluşundan bugüne kendisine destek veren tabanı kendinde tutma ve oranı yüzde 20’yi bulan kırgın ve kararsızları geri kazanma yoluna girmesi gerektiğini yine sıklıkla yazıyoruz.

Ancak bu tespit ve toparlanma yönündeki önerilerimiz, değil karşılık bulma bizlere tepki olarak geri dönebiliyor. Hiç önemli değil. 

Oysa bu durum ve gelinen bu nokta, birçok Ak Partili seçilmişlerden daha çok üzüyor bizleri. Bugün gücün, imkanın, rantın ve makamın hatırına Ak Parti tarafında  arzı-endam edenlerin yarınlarda nasıl savrulacaklarını herkesten önce bu imkanları sağlayanlar bizzat görecek. 

Tüm gerçeklere ve halkın duygularına rağmen, “seçimleri biz kazanacağız” havasında olan Ak Partinin sözde bazı danışmanları ve stratejilerine uyarı niteliğindeki son uyarı da ORC’den geldi.

ORC araştırmaya göre bu pazar seçim olsa Ak Parti’nin Elazığ’da alacağı oy, %41.7 olacağı tahmin ediliyor. 

 2018 Haziran %54.6 alan Ak Parti, bu sonuçla 12.9 puanlık bir kayıp yaşamış gibi görülüyor.

ORC,  Cumhur İttifakının diğer ortağı MHP’yi de ölçmüş. 2018 seçimlerinde ilimizde yüzde 13.5 oy alan MHP; bu Pazar seçim olsa anketinden Elazığ’da %7.5 oy alıyor. Kayıp % 6.

Ak Parti’nin yaşadığı % 13 kayba MHP’nin yaşadığı % 6 kayıp eklenince % 19 yapıyor. Bu rakam tam da Türkiye genelindeki oy kaybını gösteriyor. Zira Ak Parti, ülke genelinde yüzde 50’lerden yüzde 30’lara gerilemiş durumda.

Ak Parti ve MHP cenahı çok kabullenmese de ORC’nin diğer partilerle ilgili oy oranlarını da sahada  gözlemlemek ve hatta teyit etmek oldukça mümkün.

Bu anketlerin tümünü taraflı görmek ve durumu kurtarmak için hiçbir adım atmamak ve hele hele Erdoğan’a “Her şey çok mükemmel, Kabe’de tüm Müslümanlar size dua ediyor” diyerek  gerçekleri örtmek, Ak Parti’ye, Erdoğan’a ve bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. 

Hiç mi aklı başında biri kalmadı Ak Parti’de? Hiç mi gerçekleri gören birileri bulunmaz oldu bu partide? Yoksa doğru söyleyenlerin hepsi 10’uncu köye mi gönderildi?  

Ak Parti ve bu partiyle birlikte bir yerlerde olanlar şimdilerde gücün ve iktidarın sarhoşluğunu yaşıyor belki. Siz, sizi siz yapan samimi tabanla yeniden kucaklaşmak, onların gönlünü almak, samimiyetle ve gayretle gece-gündüz koşturmak yerine, kurumsal kimliğe ve  görsellere takılıp nokta-virgül hesaplarıyla zamanı öğütürken, yarın halkın önüne konan bir sandık her şeyi değiştirebilir. 

Sandık sizi değiştirmeden önce siz bu kafayı değiştirin. Bunun için yarın bile geç bir tarihtir. Zira gerçekten kaçılmaz, tam tersi yüzleşilir ve önlemi alınır.